Politika

KONJEVIĆ: VAŽNO JE DA SVE PARTIJE DEFINIŠU ODNOS PREMA DEŠAVANJIMA U UKRAJINI

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

Iskazivanjem ili uskraćivanjem podrške Rezoluciji SDP, povodom ruske agresije na Ukrajinu, biće potpuno jasan politički i vrednosni odnos svih parlamentarnih subjekata prema dramatičnim zbivanjima u Ukrajini, kazao je predsjednik SDP-a Raško Konjević, piše CdM.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

On naglašava da je cijeli svijet je ovih dana potresen i zgrožen, budući da se pred očima cjelokupne svjetske javnosti dešava brutalni čin agresije na jednu suverenu zemlju, navodi CdM.

“Svjedočimo najvećoj evropksoj i globalnoj bezbjednosnoj krizi nakon okončanja 2. svjetskog rata, nakon koje ništa u međunarodnim odnosima i stanju globalne bezbjednosne arhitekture neće biti isto”, naglasio je on.

Možda ce vas zanimati

Kako je istakao, ne treba posebno isticati i reperkusije svega toga na Evropu, i na region Zapadnog Balkana kojem pripadamo.

“Zato je od značaja i da svi politički subjekti u Crnoj Gori jasno definišu svoj politički odnos prema tragičnim ukrajinskim dešavanjima. Predlog Rezolucije povodom ruske agresije na Ukrajinu biće predat sjutra u proceduru sa potpisima podrške onih poslanika i subjekata koji imaju jasan odnos prema ovom pitanju”, poručio je Konjević.