Politika

ŠEHOVIĆ NAKON SASTANKA SA ĐUKANOVIĆEM: PODRŽAĆEMO SVAKU EVROPSKU VLADU

Autor Gordana Bojanić

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nastavio je večeras konslutacije o mandataru za sastav nove vlade sa liderom Socijaldemokrata (SD) Damirom Šehovićem.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Nakon susreta sa Đukanovićem, Šehović je rekao da su imali kvalitetan sastanak na kojem su govorili o tome da je neophodno tražiti izlaz iz političkog ćorsokaka.

“Jedna od tema koja je aktuelna je ona oko izbora manjinske vlade. Upoznao sam predsjednika da će SD biti podrška svakoj evropskoj vladi”, istakao je Šehović.

Računa da će u narednim danima biti održane konsultacije sa ostalim partijama i nada se da će tada i biti poznat mandatar za sastav nove vlade.

“Ukoliko postoji spremnost da se na principima građanske i sekularne države gradi vlast, mi ćemo dati podršku takvoj vladi i biti njen sastavni dio”, poručio je Šehović.

Šehović kaže da na sastanku nije bilo riječi o imenima, a kazao je i da je na predsjedniku da predloži mandatara.

Kako je najavljeno iz Đukanovićevog kabineta, nakon sastanka sa Šehovićem, predsjednik će obaviti konsultacije i sa predsjednikom Socijaldemokratske partije (SDP) Raškom Konjevićem.

Ranije danas iz Đukanovićevog kabineta je saopšteno da je predsjednik Crne Gore, u skladu sa Ustavom Crne Gore kojim je propisano da on predlaže Skupštini mandatara za sastav Vlade, otpočeo konsultacije sa predstavnicima političkih partija zastupljenih u parlamentu.

Oni su kazali da će konsultacije sa drugim političkim subjektima biti nastavljene naredne nedjelje, te da se pozivu na današnje konsultacije nijesu odazvali predstavnici Demokratskog fronta (DF) i Demokratske Crne Gore.

Podsjećamo, lideri DF-a ranije su u saopštenju za medije kazali da neće prisustvovati konsultacijama na koje ih je pozvao Đukanović.

Iz Demokratske Crne Gore su kazali da zvaničan poziv Đukanovića nijesu dobili već samo poziv telefonom.