Politika

VLADA SE NE OGLAŠAVA O RATU U UKRAJINI! ABAZOVIĆ: DRŽAVNA POLITIKA SE NE VODI ĆUTANJEM

Autor Gordana Bojanić

Potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović govoreći o situaciji u Ukrajini rekao da “tužna priča da se izabere rat kao solucija za rješavanja krize je primitivna”.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić i Nikoleta Vukčević

On je, odgovarajući na pitanje kako komentariše to što se Vlada nije zvanično oglasila i premijer u ostavci Zdravko Krivokapić povodom dešavanjima u Ukrajini, vicepremijer kaže da je to pitanje za njega ističući da se “ozbiljna državna politika ne vodi ćutanjem”.

“I preko ministra vanjskih poslova i potpredsjednika Vlade, to su zvanični stavovi naše države. Čvrsto stojimo uz naše partnere EU i NATO. Mi smo država koja jasno zna stranu i principe”, naglasio je Abazović odgovarajući na novinarska pitanja nakon predavanja na Ekonomskom fakultetu na temu „Uticaj vladavine prava na ekonomski razvoj država u tranziciji – izazovi i perspektive Crne Gore“ održanog u okviru manifestacije „The Right Start“.

Abazović smatra da se ozbiljna državna politika ne vodi ćutanjem.

“Mi moramo da vodimo ozbiljnu državnu politiku i to je ta razlika zbog čega nekad vlada mora da padne. Mislim da se ozbiljna državna politika ne vodi ćutanjem. U kriznim situacijama sve mora da postane vidljivo”, rekao je Abazović govoreći o situaciji u Ukrajini.