Politika

DEMOKRATE: DPS, URA i SNP da se ne igraju pravnog i političkog nasilja

Autor Gordana Bojanić

DPS, URA i SNP danas su na kolegijumu predsjednika Skupštine Crne Gore neposredno i posredno vršili neprimjeren pritisak na predsjedavajućeg da sazove sjednicu Skupštine Crne Gore u martu mjesecu, saopštile su Demokrate

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Oni ističu da vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore saglasno Poslovniku Skupštine i Ustavu Crne Gore, u toku redovnog zasijedanja, saziva sjednice isključivo kada on to procijeni i kada se za to steknu politički uslovi, uz, kako je to i bila praksa, saglasnost predstavnika pobjedničke parlamentarne većine od 30. avgusta.

“Kako takva saglasnost ne postoji, već je jasno da DPS političkom korupcijom, zajedno sa UR-om i SNP-om, pokušava da pravnim nasiljem preuzme vlast, upozoravamo DPS, GP URA i SNP da se ne igraju pravnog i političkog nasilja i uzurpacije Poslovnika i Ustava Crne Gore, jer je DPS, kako su i više puta priznali, izgubio na poslednjim parlamentarnim izborima”, ističu Demokrate.

Kako su dodali, onaj ko izgubi na izborima je u opoziciji i treba u opozicionim klupama da čeka sledeće izbore, a ne da se bavi igricama, prekrajanjima, korupcijom i izdajom.

“Mi nudimo izbore odmah, da narod olovkom riješi ovu krizu, da narod odluči koga želi u Vladi i parlamentarnoj većini, da narod opet kaže da neće kriminalce i njihove sluge na vlast. Međutim, politički kukavičluk je jasno manifestovan od strane opozicije glasanjem protiv odluke skraćenju mandata Skupštini Crne Gore. Jasno je zbog čega bježe od glasa naroda, a tek će, jer će ih narod sve više kažnjavati”, navode Demokrate.

Upozoravaju sve političke subjekte da odustanu od namjere prodaje izborne volje opoziciji i pokušaju vraćanja DPS-a na pozicije odlučivanja, kako u izvršnoj, tako i u zakonodavnoj vlasti.

“Pozivamo narod Crne Gore da masovnim izlaskom na ulice, u srijedu u 18 časova, na bulevaru preko puta Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, izraze svoje nezadvoljstvo i spriječe namjeru URE I SNP-a, kao djelova pobjedničkih koalicija sa prethodnih parlamentarnih izbora, da bez izbora, suprotno volji naroda, predaju vlast u ruke DPS-a. Poslednja je šansa da odbranimo ono sto smo postigli 30. avgusta 2020. godine i zato nemamo pravo da ostanemo kućama”, zaključuju Demokrate.

Tagovi