Politika

RADUNOVIĆ: NEMA DOGOVORA, FRONT POKREĆE BLOKADU CRNE GORE

Autor Gordana Bojanić Izvor RTCG

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je nakon sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine, da nije postignut dogovor o održavanju sjednice na kojoj treba da bude izabran novi predsjednik zakonodavnog doma.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Prema njegovim riječima Kolegijum je raspravljao o programu rada Skupštine.

“DPS je podržan sa još nekoliko klubova, ukupno 49 poslanika, među kojima su i poslanici SNP-a, da prva sjednica za izbor predsjednika Skupštine bude 1. marta i Zakona o lokalnoj samoupravi, što za neke klubove poslanika nije prihvatljivo. Šalju signal nama više nego jasan. Za nas nije isto kad prevari URA koja je lojalna drugoj listi i kad postoji sumnja da će to da uradi SNP koja je bila dio koalicije Za budućnost Crne Gore”, kazao je Radunović novinarima.

On je apelovao na SNP posebno na njihov Glavni odbor da ostanu vjerni onim ljudima koji su ih glasali 30. avgusta 2020.

“Kada smo ih pozvali u koaliciju oni nijesu kontrolisali mandate u Skupštini, poslije izbora su dobili pet. Ne kažem da ih nijesu zaslužili. To su na neki naši zajednički mandati. Zbog toga brrzo pokrećemo blokadu Crne Gore kako bi poslali posljednje upozorenje kolegama”, istakao je Radunović.

Prema njegovim riječima DPS i Đukanović žele da izvrše opstrukciju izbora koji su već raspisani.

“Ne znam što će odlučiti Bulajić a siguran sam da mu nije cilj da ide na ruku DPS-a i satelita. Pokret za promjene i Demokratska Crna Gora, kao i mi su protiv rješenja da sjednica bude 1. marta. Juče sam javno pitao Abazovića da li bi bili spremni ako postoji ličnost da objedini 41 poslanika da li bi bili dio toga, ali su umjesto njega odgovarali su drugi. Ovo je izdaja izborne volje, a mi ćemo se potruditi da to opstruiramo i da makar budu kažnjeni na nekim narednim izborima. Bulajić zna kakav je njegov zadatak. On je u tehničkom madatu i da neće vršiti opstrukcije”, zaključio je Radunović.



Na sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine, kojoj je predsjedavao Strahinja Bulajić, bili su Miloš Konatar (GP URA), Dragan Ivanović (SNP), Slaven Radunović (DF), Branko Radulović (PzP), Branka Bošnjak (PzP), Danijel Živković (DPS), Raško Konjević (SDP), Ivan Brajović (SD), Ervin Ibrahimović (BS)