Politika

DANAS SASTANAK POTPISNIKA MEMORANDUMA O SARADNJI?

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Potpisnici Memoranduma o saradnji, Građanski pokret URA, Socijalistička narodna partija (SNP), Savez građana CIVIS i manjinske stranke Bošnjačka stranka, Albanski forum (AA, DSA), FORCA i Albanska koalicija Jednoglasno (DP, DUA, DS), danas će navodno održati sastanak.

Izvor: MONDO/Milena Mijušković

Prema saznanjima Dana, teme sastanka biće formiranje nove vlade i dobijanje podrške u Skupštini Crne Gore.

 Prije sastanka potpisnika Memoranduma biće održan sastanak predsjedništva SNP-a, u 12 časova. Glavni odbor ove partije biće najvjerovatnije u četvrtak, iako je trebalo da se održi sjutra, u srijedu.

"Na današnjem sastanku potpisnika memoranduma će se detaljno govoriti o vladi i nadamo se da ćemo nakon njega znati ko će učestvovati u njoj, ali i biti upoznati sa detaljima, kome pripada koliko mjesta", nezvanično je saopšteno Danu.

Kako se navodi, u Vladi će vjerovatno biti GP URA, Savez građana CIVIS, manjinske partije i SNP. Na današnjem sastanku trebalo bi da se odluči koliko će kome pripasti mjesta, ali ne i ko će pokrivati te funkcije.

Iz Građanskog pokreta URA poručuju da imaju potrebnu većinu za formiranje manjinske vlade, ali dodaju i da pravo da sastave vladu imaju svi politički subjekti koji mogu da obezbijede 41 poslanika podrške, zaključuje Dan.