Politika

RADUNOVIĆ: NIJE DRITAN JEDINO RJEŠENJE ZA KRIZU, USKORO KREĆE BLOKADA CRNE GORE

Autor Gordana Bojanić Izvor TV Prva

Nije jedino rešenje za političku krizu u Crnoj Gori pokret URA i Dritan Abazović kao premijer, kazao je večeras u emisiji "Žurnal" na Tv Prva šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

On je ponovio najave DF-a da će uskoro krenuti jednosatne blokade Crne Gore kao odgovor svim ljudima koji su, kako kaže, odlučili da prekrajaju volju građana.

"Danas sam javno pitao Abazovića da li bi URA prihvatila da bude dio tehničke Vlade. Nije odgovorio, ali zato jesu njegova dva potpredsjednika Miloš Konatar i Jovana Marović. Konatar zna da Abazović ne može obezbijediti 49 mandata. To je priča za malu djecu. Skraćuje se vrijeme za mandat, vrijeme je da porazgovaramo. Moramo imati adekvatnu ličnost za mandatara", naveo je Radunović.

Prema njegovim riječima, opozicija samo čeka iza ćoška kako da obori Vladu.

"Vlast i opozicija moraju razgovarati. To je neophodno, a tim putem mora ići i nova vlast. DF je medijator da sačuvamo dogovor, a ako do toga ne dođe ispaštaće građani Crne Gore", zaključio je Radunović.

Podsjetimo, Radunović je danas na Tviteru pitao potpredsjednika Vlade Abazovića da li bi pokret URA podržao mandatara tehničke vlade koji bi mogao da obezbijedi podršku ostalih stranaka parlamentarne većine, kao i stranaka manjina.

Radunoviću je odgovorio potredsjednik URA Miloš Konatar navodeći da "ne mogu podržati bilo koga ko prednjači u radikalizmu", a šef poslaničkog kluba DF-a je nakon toga izjavio da je odgovor očekivao od Abazovića i da ga i dalje čeka.