Politika

SD: TRANSFORMIŠEMO SE U PARTIJU NOVOG VREMENA

Autor Alen Kasmić

Socijaldemokrate (SD) danas prave dodatni iskorak i transformišu se u partiju novig vremena i drugačije političke kulture, poručeno je sa sjednice Glavnog odbora na kojoj je izabrano novo rukovodstvo stranke.

Izvor: SD/Dejan Lopičić

Za potpredsjednike SD izabrani su Boris Mugoša, Milica Lekić i Danilo Orlandić, za generalnog sekretara Miloš Čelanović, a za direkroricu Irma Nišić.

Kako je saopšteno nakon sjednice, izabrano je i Predsjedništvo SD, Savjet partije na čelu sa Ivanom Brajovićem, kao i Etički odbor na čelu sa Mirom Raičevićem.

Predsjednik SD Damir Šehović je kazao da ta partija može i treba da bude primjer i da bude ponosna na način na koji je izvršila organizacione, kadrovske i druge promjene.

"I kako, i prije i nakon toga, možemo jedni sa drugima zadržimo prijateljske relacije, a opet realizujemo ono što smo prethodno dogovorili", dodao je Šehović.

Mugoša je istakao da žele da pošalju jasnu poruku crnogorskoj javnosti da je za ozdravljenje crnogorskog društva neophodan dijalog i dogovor, i to bez sujeta, moralisanja i izigravanja bilo kakvih veličina.

"Dogovor čija ključna odrednica mora biti neophodnost očuvanja, jačanja i afirmisanja temeljnih vrijednosti evropske i samosvjesne Crne Gore, a to su njen građanski, sekularni i antifašistički karakter", precizirao je Mugoša.

Lekić je kazala da imaju veliku obavezu da partijsku transformaciju sprovedu onako kako se to od njih očekuje, ali i da, kako je navela, u pojedinim segmentima mijenjaju negativnu percepciju koja se, iz objektivnih ili subjektivnih razloga, mogla pojaviti u javnosti.

"Imamo kapacitet da iskoračimo u dijelu partijske kulture i normalnog javnog diskursa, umjesto blata u kojem se nerijetko politička scena valja. Moramo da pokažemo da politika ne mora da bude instrument za individualnu moć i manipulacije", poručila je Lekić.

Orlandić je istakao da su SD partija koja nikad ideološki nije lutala i da ima čvrste temelje, koje će, kako je kazao, mlada generacija sada nadograđivati.

"Imamo veliku odgovorost, svjesni smo toga, i uložićemo sve svoje znanje i iskustvo da SD napravimo partijom vrhunskih profesionalaca, orijentisanih ka građanskoj i evropskoj Crnoj Gori“, rekao je Orlandić.

Tagovi

SD