Politika

BEČIĆ: NEĆE SE STATI SA PROTESTIMA, NA CETINJU SE DESIO DEMOKRATSKI PINCIP!

Autori Gordana Bojanić Adria TV

Narodna volja mora da se poštuje, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić dodajući da se neće stati sa protestima protiv prekrajanja izborne volje građana.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Bečić je kazao da se na tim protestima Crna Gora ujedinila oko ekonomsko-socijalnih i demokratskih dostignuća, kao i da je pozitivno iznenađen brojnošću prisutnih.

“To su skupovi svih vjera i nacija. Ima čak i onih koji nijesu glasali za neku od članica vladajuće koalicije”, rekao je Bečić za televiziju Adria.

Prema riječima Bečića, krajnji cilj protesta je suprotstavljanje i zaustavljanje svega što je, kako je kazao, postupanje suprotno ustavnim i demokratskim principima.

“Zahvaljujući masovnim okupljanjima građana, imamo slijed događaja koji je u suprotnosti sa scenarijom onih koji su osmislili obmanu i prevaru građana. Nije uspio plan da u februaru u vanrednom zasijedanju dođe do izbora nove vlade”, rekao je Bečić.

On je kazao da sada sva formalno-pravna moć, prelazi u ruke predsjedavajućeg Skupštine Strahinje Bulajića, prenosi Pobjeda.

“Nema finalizacije izdaje i prevare građana u februaru. Nema odlaganja izbora u Beranama i Ulcinju, a očekujemo i raspisivanje izbora u Podgorici i ostalim opštinama”, kazao je Bečić.

On je ocijenio da značajan politički momenat predstavlja razvoj događaja na Cetinju.

“Ne vidim više postojanje onih 49 poslanika. Imamo potpuni sudar javni sudar stavova onih za koje se tvrdilo da treba da tvore tih 49”, rekao je Bečić.

“Na Cetinju se desilo sve ono što su demokratski principi. Pogledajte moje izjave nakon cetinjskih izbora, ja sam ukazivao na ovaj scenario odmah nakon izbora na Cetinju. Četiri odbornička kluba, koja su predstavljala opoziciju dugo godina u cetinjskom parlamentu, a to su klub odbornika Demokrata, URA-e, SDP-a i Stara garda LS formiraju vlast. Jer to je demokratski princip”, poručio je Bečić.

Građani su, ističe lider Demokrata, glasali da DPS ide u opoziciju.

“Vi koji ste ih kritikovali četiri godine i ponudili program na obećanju da ćete da promijenite DPS ste dobili mandat građana. Sve drugo manevar koji ne odgovara volji građana. Meni je drago da se ispoštovalo ono što su demokratski principi”, kazao je Bečić.