Politika

ĐUKANOVIĆ VRATIO NA PONOVNO ODLUČIVANJE ZAKON O LOKALNOJ SAMOUPRAVI

Autor Mia Radulović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je Skupštini na ponovno odlučivanje Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Izvor: Predsjednik Crne Gore/YouTube/screenshot

"Na sjednici Trećeg vanrednog zasijedanja u 2022. godini, dana 4. februara 2022. godine usvojen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi. Odluku o raspisivanju izbora za odbornike, u Skupštini opštine Berane i Skupštini opštine Ulcinj, donio sam 26. januara 2022. godine i ista je stupila na snagu danom donošenja.", naveo je predsjednik Crne Gore u saopštenju upućnom potpredsjedniku skupštine, Strahinji Bulajiću.

"Želim da ukažem da bi se proglašavanjem ovog zakona, stupanjem na snagu istog i postupanjem Predsjednika Crne Gore saglasno njegovom smislu i duhu, otvorilo pitanje očuvanja ustavnosti i zakonitosti, te pravne sigurnosti u političkom i pravnom sistemu države, kao i poštovanja ustavne zabrane retroaktivnog dejstva zakona i drugih propisa.", dodaje Đukanović i na osnovu izloženog, zaključuje: "Cijenim razložnim da se Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi vrati Skupštini na ponovno odlučivanje".