Politika

LEKIĆ: ODLAZEĆA VLADA  DA IZBJEGNE NOVE KOMPROMITACIJE

Autor Mia Stanković Izvor CdM

DEMOS dosljedno politički zastupa da obaveze prema izraženoj volji građana prije godinu i po danas zahtijevaju dvije hitne političke inicijative, poručio je lider DEMOS-a Miodrag Lekić.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

U protivnom, ocjenjuje on, otvara se prostor za povratak prethodnog sistema kulta ličnosti, sa okruženjima bezličnih podanika, nacionalnih i socijalnih podjela, autokratije i ponovnog ciničnog pokušaja društvenog konsenzusa za utemeljenje sistema korupcije i kriminala.

“Prvo, umjesto heroizovanja svojih partijskih strana nakon u mnogim segmentima neuspjeha vlasti, mnogo je bolje da se ozbiljnošću nađe zajedničko alternativno rješenje u okviru parlamentarne većine. Drugo, da se vlada, koja je svojom avanturističkom nesposobnošću, čast izuzecima u njoj, znatno doprinijela neuspjehu nove vlasti se makar u ostavci privede javno odgovornim normama i tako izbjegne nove kompromitacije i protiv pravne radnje sa potencijalno krivičnim epilozima”, poručio je Lekić.

Prema njegovim riječima, premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović imaju najveću odgovornost da spriječe ovu poslednju neslavnu fazu.