Politika

DPS: SDP-u nudimo mjesto predsjednika Parlamenta i dvije pozicije zamjenika gradonačelnika Cetinja

Autor Alen Kasmić Izvor MINA

Odbor DPS Cetinja nudi SDP-u da zajedno formiraju vlast u tom gradu tako što će, u raspodjeli ključnih funkcija u lokalnoj upravi, SDP-u pripasti mjesto predsjednika Parlamenta i dvije pozicije zamjenika gradonačelnika.

Izvor: MONDO

Iz cetinjskog Odbora DPS-a su naveli da se bliži rok za formiranje lokalne vlasti na Cetinju, kao i da su spremni da maksimalno doprinesu uspjehu tog procesa, dok su, kako tvrde, suočeni s brojnim manipulacijama koje udaljavaju od tog cilja.

Oni su podsjetili da su SDP-u ponudili predizbornu koaliciju u cilju, kako su rekli, stvaranja snažnog, građanskog, evropskog bloka na Cetinju.

Iz Odbora DPS-a su kazali da su spremni da formiraju vlast na Cetinju isključivo sa partijama sa kojima dijele programska načela, a nikako, kako su rekli, sa Građanskim pokretom URA i Demokratama.

“U obavezi smo da preuzmemo najveću odgovornost za upravljanje Prijestonicom, jer je to izraz volje naših sugrađana, iskazane na lokalnim izborima”, rekli su iz DPS-a Cetinje.

Oni su kazali da su, tokom nedavnih pregovora, jasno saopštili da su spremni da sa SDP-om podijele odgovornost za budućnost Cetinja.

“Spremni smo da idemo u opoziciju ukoliko SDP, za političke partnere izabere one koje će Cetinjani pamtiti po suzavcu i gumenim mecima 5. septembra i odluci da se Cetinjski manastir prepiše Srbiji”, kazali su iz DPS-a Cetinje.

Oni tvrde da su dokazali da im funkcije nijesu prioritet time što su, kako su rekli, jedina partija koja se unaprijed obavezala da neće učestvovati u vršenju vlasti na državnom nivou nakon smjene Vlade Zdravka Krivokapića.

Kako se navodi u saopštenju, cetinjski Odbor DPS-a poštuje povjerenje koje su im građani ukazali, ali i cijene dobar izborni rezultat SDP-a.

“SDP-u nudimo da zajedno formiramo vlast na Cetinju na način što će, u raspodjeli ključnih funkcija u lokalnoj upravi, SDP-u pripasti mjesto predsjednika Parlamenta i dva mjesta zamjenika gradonačelnika”, kazali su iz DPS-a.

Oni su naveli da su, u susret izboru predsjednika Skupštine, spremni da definišu programske principe i spisak projekata iza kojih će dvije partije zajedno stati, kao i način na koji će rasporediti preostale funkcije u okviru lokalne vlasti.

“Prijatelji iz SDP-a, kao što smo ga skupa branili, želimo da skupa gradimo naše Cetinje. Ako, pak, smatrate da su za taj posao pozvaniji oni koje pamtimo s Belvedera, srećno vam bilo”, poručili su iz DPS-a Cetinje.

Tagovi