Politika

ĐUKANOVIĆ URUČIO GRB DINASTIJE CRNOJEVIĆA POČASNOM KONZOLU CRNE GORE U SOLUNU

Autor Jovana Raičević

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručio je počasnom konzulu Crne Gore u Solunu Vasilisu Apostolopulosu grb dinastije Crnojevića.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

“Prije svega, hvala Vam na ovim riječima dobrodošlice. Jako se rado sjećam kada smo uspostavili prvu komunikaciju i drago mi je da su naši odnosi do danas prijateljski i da će takvi biti i ubuduće.

U međuvremenu Vi ste postali počasni konzul Crne Gore i to me je veoma obradovalo. Siguran sam da ćete svim svojim kapacitetima, a nijesu mali, pomoći dobroj promociji Crne Gore u ovoj zemlji i gdje god budete u tom svojstvu u ime Crne Gore nastupali. Znam puno o Vašoj porodici i o vašoj kompaniji”, kazao je Đukanović Apostolopulosu.

Kako je istakao, pored našeg susreta u Crnoj Gori imao sam zadovoljstvo da u jednoj prilici vidim dio vaših poslova, to je nešto što me je veoma impresioniralo i istovremeno zaintrigiralo kako možemo da dio tog vašeg pozitivnog iskustva transferišemo u Crnu Goru.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

“Znam da je to tada bio i interes Vašeg oca koji je tada bio na čelu kompanije. Sticajem raznih okolnosti do toga nije došlo, ali kao što vidite nikad nije kasno za dobre inicijative a na sreću u međuvremenu smo, kao što sam kazao, sačuvali i vjerujem dodatno učvrstili međusobno povjerenje i prijateljstvo tako da sam siguran da ćemo u sva tri Vaša svojstva iskoristiti Vaše dobre emocije prema Crnoj Gori, i kao počasnog konzula Crne Gore, i kao čovjeka koji je sada odgovoran za kompaniju i kao predsjednika preduzetnika Grčke”, poručio je Đukanović.

Naglasio je, da je ovom posjetom juče i danas potvđeno snažno prijateljstvo između dvije zemlje.

“Premijer Micotakis i ja smo pričali da je vrijeme za jednu njegovu posjetu Crnoj Gori i da bi to mogla biti posjeta praćena preduzetnicima Grčke koji bi izrazili želju da se upoznaju sa investicionim potencijalima Crne Gore. Ja sam siguran da će se to dogoditi u dogledno vrijeme, znam da Vi znate investicione potencijale Crne Gore.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

Znam takođe da znate da mnogi Grci već rade u Crnoj Gori, ali Crna Gora je zaista jedna vrlo dinamična i potentna ekonomija i siguran sam da ima još mnogo šansi za razvoj dobrog biznisa. Iskustvo nas uči da je biznis uspješniji ikada se radi u partnerstvu, u ovom slučaju u partnerstvu sa zemljama EU čiji sastavni dio želimo da budemo. Kada tome još dodamo crnogorsko-grčko prijateljstvo onda je potpuno jasno da su vrata za investitore i biznismene iz Grčke otvorena. Radovaću se svakoj prilici kada posjetite Crnu Goru da nastavimo naš dijalog. Ovo je jedan mali poklon, to je grb dinastije Crnojevića, jedne od dinastija koje su kroz istoriju upravljale Crnom Gorom”, zaključio je Đukanović.

Vasilis Apostolopulos poručio je Đukanoviću da mu je zadovoljstvo i čast da mu poželim dobrodošlicu u posjetu Grčkoj.

“Naročito mi je zadovoljstvo da sam uključen u prvu zvaničnu posjetu Predsjednika Grčkoj, ali sam takođe naročito zadovoljan zato što prvi put kad smo sreli bilo je u Crnoj Gori 1996 godine. Tada sam bio dječak i to je bila moja prva posjeta Crnoj Gori. Bio sam u pratnji svog oca koji je čuveni biznismen i tada smo putovali u Crnu Goru da identifikujemo neke poslovne mogućnosti. Predivan je bio prijem i doček koji smo imali tada i potpuno sam bio impresioniran Crnom Gorom kao zemljom, tako da je to bila ljubav na prvi pogled. Kada sam shvatio da vam treba počasni konzul za Grčku, ja sam ponudio sebe kao kandidata”, zaključio je Apostolopulos.