Politika

SAVJETNICA KRIVOKAPIĆA: Neću tražiti isplatu godišnje nadoknade

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Novoimenovana savjetnica premijera Svetlana Vukčević kazala je da, po prestanku funkcije, neće podnijeti zahtjev za isplatu godišnje nadoknade.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Ona je, u reagovanju na navode da „danom radnog iskustva na mjestu savjetnika premijera stiče pravo na korišćenje godišnje nadoknade od 15 hiljada eura", navela da je čitava buka stvorena bez provjere činjenica.

Vukčević je rekla da se, prema Zakonu, pravo na nadoknadu ne ostvaruje automatski prestankom funkcije, već isključivo po podnošenju zahtjeva za njenu isplatu, čime se ostavlja pojedincu na volju da li će to učiniti ili ne.

„A ja, saglasno svojoj etici, neću podnijeti takav zahtjev, koji bi značio korišćenje novca građana Crne Gore“, kazala je Vukčević.

Ona je objasnila da njeno imenovanje ne traje jedan dan, kako su to mediji istakli i neki političari insinuirali, već i tokom tehničkog mandata Vlade.

„Takođe, podsjećam da su sporni zakon kreirali i usvojili oni koji najviše ovih dana prigovaraju tom zakonu, a koji su ga obilato koristili, oštetivši građane u višemilionskim iznosima“, kaže se u reagovanju.

Vukčević je rekla da ovo vidi kao dobru priliku da buduća vlast sve sporne zakone preispita, izmijeni ili ukine, ako su na štetu građana.

Ona je kazala da se prije pola godine prijavila na konkurs za drugu ekspertsku poziciju u Vladi.

„Iako je ovo imenovanje došlo u nevrijeme, zahvaljujem premijeru Krivokapiću što je procijenio da moje profesionalne reference i međunarodno iskustvo, kao i nestranačka pripadnost, mogu koristiti u tehničkom mandatu Vlade“, navela je Vukčević u reagovanju.