Politika

KONATAR: NE VIDIM NAČIN KAKO BI SARADNJA SA BEČIĆEM MOGLA DA FUNKCIONIŠE (VIDEO)

Autor Jovana Raičević

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar rekao je da predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sa tog mjesta može dopšrinijeti ubrzavanju reformi.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

“Ne vidim način za saradnju GP URA sa Aleksom Bečićem, nakon svih optužbi na račun Dritana Aabazović. Isto tako, ne vidim da Bečić sa mjesta predsjednika Skupštine može doprinijeti ubrzavanju procesa reformi”, poručio je Konatar novinarima u Skupštini uoči današnje sjednice.

 On smatra da Dritan Abazović treba a bude mandatar za sastav nove Vlade.

"Ukoliko manjinska Vlada bude formirana, i ako Abazović bude novi premijer, nakon razgovora koji će usljediti narednih dana, ne vidim kako bi odnos Vlade i Skupštine mogao efikasno da funkcioniše. Mi smo do sada imali problem, zato što nismo imali dobru saradnju između Vlade i Supštine", istakao je Konatar.

 Komentarišuće navode Demokrata o koaliciji URA-DPS, Konatar je naglasio da je to čista manipulacija.

On je dodao da je bilo neformalnih i formalnih razgovora sa SNP-om i CIVIS-om oko formiranja manjinske vlade.

“Razgovaraćemo sa predstavnicima manjinskih stranaka. Razgovaraćemo sa svima, ali najbolje sa kolegama unutar parlemetanrne većine i sa manjinskim strankama. Kao što sam rekao poslije završetka sjednice na kojoj se glasao o nepovjerenju 42. Vladi ne vidim način kako bi Aleksa Bečić ostao na poziciji predsjednika Skupštine”, poručio je Konatar.