Politika

MANDIĆ: TRAŽIĆEMO ODLAGANJE SJEDNICE SKUPŠTINE, KAKO BI POKUŠALI JOŠ JEDNOM DA SE DOGOVORIMO UNUTAR VEĆINE

Autor Jovana Raičević Izvor TV Pink

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je za TV Pink da će DF tražiti odlaganje današnjeg zasijedanja Skupštine, kako bi pokušali još jednom da dođu do dogovora u skupštinskoj većini.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Podsjetimo, sjednica Skupštine na kojoj treba da se razmatra inicijativa opozicije za smjenu predsjednika parlamenta Alekse Bečića treba da se održi danas.

Mandić je u Jutarnjem programu Pink TV naglasio da to što je oborena najnesposobnija Vlada u istoriji Crne Gore nije ona tačka kojom je pređen rubikon.

"Zbog unutrašnje krize i nemogućnosti zajedničkog rada predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i njegovog potpredsjednika Dritana Abazovića, posljednjih mjeseci nijesu mogli ni da se sastanu za istim stolom, već su sjednice održaval putem društvenih mreža. Ali to što ta vlada posle godinu i više dana, odlazi kao jedna od najnesposobnijih vlada u Crnoj Gori nije na tačka gdje je pređen rubikon. Tačka gdje se prelazi rubikon je, u suštini, kada se povuče potez u parlamentarnoj većini koji se više ne može popraviti.", istakao je Mandić za TV Pink.

On podsjeća da je bilo prethodnih dana oštrih riječi između GP URA i Demokrata.

"Mi smo prenijeli poruku Dritanu Abazoviću i GP URA da ćemo danas, kada očne ta sjenica, ako počne uopšte, tražiti da se prekine njen rad kako bi pauza u skupštinskom zasijedanju od nekoliko dana, nam omogući da još jednom pokušamo da u okviru parlamentarne većine ostvarimo onaj neophodni dogovor oko, makar tehničke vlade koja bi pripremila vanredne parlamentarne izbore. Imamo vrlo problematičnu situaciju. Kako će se stvari tazvijati znaćemo za nekoliko sati, ali, na osnovu svega što sno čuli od partnera u parlamentarnoj većini, zaključujem da će se odluke donositi u posljednjim trenucima", poručio je Mandić za TV Pink.