Politika

KONJEVIĆ: SEKULOVIĆ DA PODNESE KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV KRIVOKAPIĆA

Autor Gordana Bojanić

Poslanik SDP-a, Raško Konjević, rekao je da “ova Vlada nije bila toliko loša koliko je ova parlamentarna većina sada kritikuje”.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

“Lako je kada neko pada da mu natovarite i što jeste i što nije, a pola godine ste kupili političku hrabrost da pokušate da je srušite”, ističe Konjević.

Ova Vlada je, ocjenjuje Konjević, pokazala da ne zna ništa.

“Ali u ekonomiji je bilo stvari koje je uradila kako treba i fer je to reći. Nije to bilo idealno, daleko od idealnog”, kazao je poslanik SDP-a.

Konjević je pozvao je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da podnese krivičnu prijavu protiv predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Konjević je taj poziv Sekuloviću uputio jer je Vlada na današnjoj elektronskoj sjednici, uvrstila na vanredni dnevni red, mimo znanja i predstavnika Ministarstva unurašnjih poslova (MUP), Predlog Odluke o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

Konjević rekao je da je Krivokapić mimo Sekulovića predložio izmjenu odluke, što je kršenje zakona.

Poslanik SDP je kazao da je to zloupotreba službnog položaja i pozvao Sekulovića da podnese prijavu protiv premijera.

"Predsjednik Vlade to ne može raditi pored živog ministra unutrašnijih poslova. Krivokapić je umislio da mu ne treba niko, sada kad je vidio da će da bude smijenjen ne trebaju mu ni ministri", rekao je Konjević.

On je poručio da onaj ko misli da manjinska vlada, što se tiče SDP-a treba da se bavi Temeljnim ugvorom, Otvorenim Balkanom i popisom, to može samo da sanja.

"Danas je ključni ekonomski problem u Crnoj Gori je što je svaki četvrti grđanin nezaposlen, inflacija u pojedinim segmentima je enormna, 40 odsto kada je riječ o pojedinim namirnicama", kazao je poslanik SDP.