Politika

DAN UOČI GLASANJA O NEPOVJERENJU: Vlada danas imenovala i postavila više od 10 rukovodilaca i drugih funkcionera

lada Crne Gore je danas, dan uoči sjednice Skupštine na kojoj će se glasati o nepovjerenju Vladi, imenovala i postavila više od 10 osoba na funkcionerske i savjetničke funkcije.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Tako je Vlada Crne Gore imenovala Svetlanu Vukčević za novu savjetnicu premijera Zdravka Krivokapića.

Kako je objavljeno na sajtu Vlade, za savjetnicu glavnog pregovarača – rukovoditeljku Sektora za evropske fondove u Kancelariji za evropske integracije imenuje se Irena Bošković, dosadašnja savjetnica zamjenika glavnog pregovarača – Nacionalnog IPA koordinatora.

Dalje se navodi da je za sekretarku Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava postavljena je Andrijana Medojević, diplomirana pravnica, dosadašnja vršiteljka dužnosti sekretarke ovog ministarstva.

Za generalnog direktora Direktorata za pravosuđe u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava postavljen je MomirJauković, specijalista pravnih nauka, dosadašnji vršilac dužnosti generalnog direktora ovog direktorata.

Za generalnog direktora Direktorata za međunarodnu saradnju u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava postavljen je Sreten Jakić, specijalista pravnih nauka – međunarodno pravni smjer.

Za generalnu direktoricu Direktorata za zaštitu i jednakost lica sa invaliditetom u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava postavlja se Aleksandra Popović, diplomirana pravnica, dosadašnja vršiteljka dužnosti generalne direktorice ovog direktorata.

Za generalnog direktora Direktorata za saradnju sa vjerskim zajednicama u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava postavlja se Dragan Radović, diplomirani pravnik, dosadašnji vršilac dužnosti generalnog direktora ovog direktorata.

Za generalnu direktoricu Direktorata za ljudska prava u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava postavlja se MirjanaVlahović Andrijašević, diplomirana pravnica.

Za generalnu direktoricu Direktorata za ruralni razvoj u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede postavlja se AdrijanaRakočević, specijalista zaštite bilja, dosadašnja vršiteljka dužnosti generalne direktorice ovog direktorata.

Doktor biotehničkih nauka Milan Gazdić imanovan je za direktora Agencije za zaštitu životne sredine (EPA).

Dosadašnja v.d. direktorka Uprave za kadrove Jovana Nišavić iz Bijelog Polja imenovana je za direktoricu te ustanove.