Politika

ABAZOVIĆ: NEMAM NIŠTA PROTIV IZBORA, AKO STRANKE ŽELE DA PROTESTUJU ZBOG FOTELJA NEKA TO I ČINE!

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

Komentarišući najavljenje proteste u petak, kada se bude glasalo o nepovjerenji Vlade Zdravka Krivokapića, vicepremijer Dritan Abazović ističe da ukoliko neko bude htio da proteste prevede u rušilačke organizacije, država će odgovoriti, prenosi CdM.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Naglašava da je manjinska Vlada predlog koalicije Crno na bijelo.

“U nju su svi dobrodošli. Ako taj prijedlog nema većinu, ako neko donese drugo, bolje rješenje, tu smo da podržimo”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara.

Nema informacija da bi protesti u petak mogli da eskaliraju.

“Sve dok se sve mirno i dostojanstveno radi, ne vidim problem. Ne vidim da će neko praviti veću gužvu. Ukoliko neko bude htio da ovo prevede u rušilačke organizacije, država će odgovoriti. Ako političke starnke žele da protestuju zbog fotelja, neka to čine, mirno i dostjanstveno”, rekao je Abazović.

Nije se, prema njegovim riječima, u Beogradu sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Temeljni ugovor, ističe, ne treba da bude predmet političkih obračuna.

"Izbori su čista varijanta. Nemam ništa protiv toga. Ako je to dominantni izraz volje poslanika - odlično. Imamo u planu da razgovaramo s Konjevićem, ako izbori budu na dnevnom redu, razgovaraćemo o tome", rekao je on.

Osvrnuo se i na izjavu mitropolita MCP Joanikija.

"Ponašanje SPC u kontekatu posljednjih zbivanja vrlo korektno i na mjestu. Zadovoljan izjavom mitropolita Joanikija - da ih ne interesuju politički obračuni. Više od toga ne treba očekivati. Politika će se voditi suvereno iz Podgorice, iz institucija sistema, bez želja za uplitanjima sa strane. Zainteresovan sam za regionalnu saradnju, ali Crna Gora je suverena država".