Politika

ĐUKANOVIĆ: DOVRŠITI REFORME DPS-A, IZVJESNO DA ĆE VLADA 4. FEBRUARA POSTATI PROŠLOST

Autor Mia Stanković Izvor CdM

Upravo će, kako je Đukanović istakao, od uspješnosti posla koji je potrebno obaviti u DPS-u, zavisiti i brzina kojom će se partija vraćati u poziciju društveno-političke relevantnosti u kakvoj su bili do 30. avgusta 2020. godine.

Izvor: Evropski tim za Herceg Novi

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je na sjednici odbora DPS Glavnog grada da je potrebno dovršiti proces reforme partije kako bi se uspješno suočili sa izazovima koje partiju čekaju u narednom periodu i kako bi pokazali da su razumjeli poruku koju su im birači poslali na izborima 30. avgusta prošle godine, prenosi Cdm.

“Politika DPS-a je prije svega politika kontinuiranih reformi, te moramo pokazati kako smo razumjeli poruku birača sa izbora kako bismo nastavili da širimo i učvršćujemo povjerenje sa građanima, a to se radi jedino direktnim i neposrednim kontaktom sa biračima”, navodi Đukanović.

On je dodao da je izvjesno da će ova Vlada 4. februara postati prošlost.

Naglasio je da mogu biti ponosni na doprinos koji je u prethodnih 18 mjeseci DPS dao na polju demokratskog razvoja društva, te da su uspjeli da odbiju napad velikosrpskog nacionalizma i sve vrijeme, i iz opozicije, na adekvatan način vode računa o državnim interesima.

Predsjednik Odbora Časlav Vešović upoznao je prisutne sa aktuelnim partijskim aktivnostima u Odboru DPS Glavnog grada te predstavio tekuće aktivnosti u dijelu reevidencije članstva i snaženja partijske infrastrukture na lokalnom nivou. Vešović je takođe je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji i prioritetnim obavezama koje se nalaze pred Odborom DPS Glavnog grada u narednom periodu, navodi Cdm.

Na sjednici je konstatovano da partijska reforma ima zadovoljavajuću dinamikum, ali da je od izuzetne važnosti da ovaj proces bude završen na temeljan i kvalitetan način.

Takođe, konstatovano je zadovoljstvo rezultatima koji su ostvareni na nivou Glavnog grada u prethodne četiri godine što je najbolja legitimacija za predstojeći izborni ciklus u Podgorici.