Politika

SPAJIĆ O TEMELJNOM UGOVORU: NACRT UGOVORA NAJBOLJI MOGUĆI U OVOM TRENUTKU

Autor Jovana Raičević Izvor Tanjug

Nacrt Temeljnog ugovora koji je Vlada danas usvojila najbolji je mogući u ovom trenutku, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Izvor: Vlada Crne Gore

“Mislimo da je to tehnička stvar. Bilo je dosta pregovora i sa jedne i sa druge strane i mislim da je taj ugovor najbolji mogući u ovom trenutku i da će biti na uspjeh svih”, izjavio je Spajić za Tanjug.

Kako je kazao, sadašnji politički trenutak u Crnoj Gori je nesrećan i iracionalan i “nije bilo nikakve potrebe da se desi”.

“Imali smo sjajan decembar u Crnoj Gori sa ekonomskog aspekta i poslije izglasavanja istorijskog budžeta i Evropa sad nije bilo uopšte potrebe za ovakvim potezom. Naročito imajući u vidu da smo imali podršku 50 poslanika za program Evropa sad što se odavno nije desilo u Crnoj Gori. Tako da nam se ova incijativa za formiranjem manjinske vlade čini kao iracionalna i nepotrebna u ovom trenutku”, rekao je Spajić za Tanjug.

“Međunarodna zajednica podržaće svaku drugu vladu koja se formira na istim principima”

Spajić je dodao da je “međunardna zajednica je iza ove Vlade”, ali i da će međunarodna zajednica “podržati svaku drugu vladu koja se formira na istim principima”.

“Međunarodna zajednica je iza ove Vlade, nema nikakvih nedoumica što se toga tiče. Naravno, međunarodna zajednica će podržati svaku drugu vladu koja se formira na istim principima. Mi smo zadovoljni sa tim. Želimo da strane države budu neutralne i da ljudi iz Crne Gore rješavaju sudbinu Crne Gore”, naglašava ministar.

Ministar finansija smatra da su novi izbori najpoštenije rješenje. Kazao je dok god traje ova Vlada neće postojati “nikakav novi politički entitet sa naše strane”.

“Potrebna je da se testira narodna volja. Mi smo spremni na takav potez. Premijer je obećao da neće formirati političku partiju dok traje Vlada, takođe ni ja. Međutim, ukoliko padne vlada situacija se radikalno mijenja i sve je moguće. Mislim da ćemo ostvariti mnogo bolje rezultate nego što mnogi političari misle na tim izborima”, poručio je Spajić za Tanjug.