Politika

IZ MINISTARSTVA TVRDE - "EVROPA SAD" ĆE BITI SABOTIRANA! EVO I KAKO!

Autor Gordana Bojanić Izvor Vijesti

"Evropa sad" će, sasvim je jasno i sve izvjesnije, biti sabotirana i urušena ako je bude sprovodila manjinska vlada, rečeno je “Vijestima” u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja (MFSS).

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Iz ovog resora su istakli da je Upravi za inspekcijske poslove potrebno hitno jačanje, a zbog političkih previranja, interesa za model manjinske vlade i nove organizacije, to neće moći skoro da se sprovede i time se otvara mogućnost za više zloupotreba u primjeni programa.

”Koncept manjinske vlade najavljuje drugačiji i veći broj ministarstava, što izaziva dodatno vrijeme za organizaciju i potencijalne troškove za budžet, koji se mogu odraziti i na prihodnu stranu koja je planirana za implementaciju “Evropa sad”. Program za rast plata građanima i podizanje životnog standarda u Crnoj Gori, uz smanjeno poresko opterećenje na rad i obezbijeđenu stabilnost javnih finansija omogućen je nakon ostvarenih rezultata u finansijsko-ekonomskoj oblasti koji su doprinijeli rastu ekonomije od oko 14 odsto, a državu su zatekli sa padom ekonomije od 15,3 odsto i vratili je i sa ivice bankrota”, poručili su iz Ministarstva, prenose Vijesti.