Politika

KRIVOKAPIĆ: RADULOVIĆ OD SEPTEMBRA INTEZIVNO RADIO ZA MANJINSKU VLADU!

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović od septembra prošle godine intenzivno je radio za manjinsku vladu, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić, komentarišući moguću smjenu šefa crnogorske diplomatije, prenosi RTCG.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

On je novinarima nakon konferencije "Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija" kazao da ga etika zanima više od politike, navodeći da oni koji ruše vladu iznutra nijesu dovoljno etični kao što bi trebalo.

Stoga bi, kako je rekao, bilo najčasnije da ti ljudi podnesu ostavke, uz ocjenu da je potrebno sistem vrijednosti podići na veći nivo.

Maske su, kaže premijer, počele da padaju, a u sljedećim danima će da padnu skroz.

Pitao je i zašto neko ruši vladu kad je ostvarila najbolje rezultate, između ostalog izbjegavaći da građanima smanji plate i penzije.

"Najvažnije je da građanima bude bolje. Mi smo zabrinuti jer je u opasnosti 'Evropa sad', što oni koji pričaju o demokratiji govore o prelaznom rješenju. Nema prelaznog rješenja. Ako ste demokrata, vratite mandat građanima, a to znači vanredne parlamentarne izbore", rekao je Krivokapić.

Permanentno se, kaže, protiv aktuelne vlade, a predsjednik Milo Đukanović je glavni centar moći. Saopštio je i Demokratski front (DF) nije pohvalio nijedan postupak Vlade Crne Gore, te da će likovati kad ona padne u parlamentu.

Premijer je rekao kako želi da na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednosti izvještaj Komisije za analizu rezultata bezbjednosnog sektora na Cetinju bude dostupan javnosti.

Crna Gora, kako je rekao, mora da krene boljim putem na kojem sistem vrijednosti mora da bude na najvišem nivou.

Temeljni ugovor sa SPC nije potpisan i zbog nekih episkopa

Krivokapić se danas osvrnuo i na Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i dodao da nije potpisan i zbog nekih episkopa koji ne žele da bude potpisan.

Kriokapić je to poručio odgovarajući na pitanja novinara nakon što je govorio na konferenciji Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija.

"Temeljni ugovor sa SPC nije potpisan, ne zbog Zdravka Krivokapića, nego zbog političkih igara istoričara, analitičara. Ali bogami i nekih episkopa koji ne žele da bude potpisan", naglasio je on.