Politika

JOKOVIĆ: PREVIŠE SMO BESCILJNO SRBOVALI, DOŠLO JE VRIJEME DA SE TO DRASTIČNO PROMIJENI!

Autor Jovana Raičević Izvor TV Pink

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković rekao je za TV Pink da je Demokratska partija socijalista proteklih 30 godina Srbe u Crnoj Gori držala dovoljno slabim da nikada ne mogu biti vlast, i da je došlo vrijeme da se to drastično promijeni.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

"I to je zalog za budućnost Crne Gore. Mi nećemo dozvoliti da Srbi u Crnoj Gori budu izopšteni iz svih dešavanja. Srpski narod u Crnoj Gori treba da se potpuno integriše u sve pore života. Srbi treba da budu diplomate i ambasadori, mladi da studiraju u svim metropolama svijeta, direktori, ministri... i sve ono što im pripada. Mi u SNP-u, uz svo poštovanje svih, mislimo da smo previše besciljno srbovali i da je potrebna ozbiljna strategija za integraciju srpskog naroda u sve tokove života u Crnpoj Gori", rekao je Joković.

On je, gostujući na TV Pink kazao da je SNP potpisivanjem memoranduma sa koalicijom "Crno na bijelo" i nacionalnium manjinama, nacionalne manjine približili građanskim i proevropskim partijama i, na taj način, ih odvojili od Demokratske partije socijalista.

"Treba da dođemo do potpunog povjerenja građana Crne Gore i u mogućnost pomirenja. Crnoj Gori je potrebna stabilnost, ekonomski oporavak, kao i dobri odnosi sa svima, a posebno sa Srbijom", kazao je Joković Televiziji Pink.