Politika

DANAS SJEDNICA VIJEĆA ZA NACIONALNU BEZBJEDNOST?

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost na kojoj će biti razmatrana aktuelna bezbjednosna situacija i izvještaj o rezultatima postupanja sektora bezbjednosti tokom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, zakazana je za danas, saznaju Vijesti.

Izvor: Vlada Crne Gore

Sjednicu saziva predsjednik Vijeća, odnosno premijer Zdravko Krivokapić.

Članovi Vijeća su potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Članovi Vijeća su i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Milan Knežević i zamjenik predsjednik Odbora Mevludin Nuhodžić.

Očekuje se da Vijeće pored aktuelne bezbjednosne situacije u zemlji i izvještaja o dešavanjima sa Cetinju otvori i pitanje šefa Biroa za operativnu koordinaciju i koordinator službi bezbjednosti Dritana Abazovića.

Biroom za operativnu koordinaciju bezbjednosnih službi koordinira član Vijeća za nacionalnu bezbjednost koga odredi Savjet za odbranu i bezbjednost na predlog Vijeća.