Politika

OKUPLJANJE U PODGORICI! MINISTRI PROTESTOVALI, MEĐU PRISUTNIMA: MITROVIĆ, SPAJIĆ, BRATIĆ, MILATOVIĆ... (FOTO, VIDEO)

Autor Milena Mijušković

U više gradova Crne Gore i večeras su se održali protesti zbog najave izglasavanja nepovjerenja Vladi.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Okupljanje nezadovoljnih građana u Podgorici počelo je, kako je i najavljeno, u 17 sati.

Podsjećamo, podršku večerašnjim protestima najavilo je nekoliko je više ministara Vlade, među kojima su Milojko Spajić, Jakov Milatović, Jelena Borovinić Bojović i Vesna Bratić, a svoje prisustvo na sinoćnjim okupljanjima zabilježile su Demokrate, i poslanih Prave Crne Gore Marko Milačić.

Skupu se obratio i Željko Bugarin, rekavši da narod želi promjene, ali ne i DPS natrag, dok okupljeni skandiraju "izdaja"!

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Nisu politički protesti!

“Niko osim naroda neće Crnoj Gori određivati put. Samo mi se pitamo, stali smo na branik pobjede za svetinje. Čista obraza možemo da stanemo ispred bilo koga, jer smo kao narod uradili najbolje za Crnu Goru, jer smo je odbranili od bezbožnika, ovaj protest nema veze sa politikom”, rekao je jedan od okupljenih građana.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Među prisutnima se nalaze poslanici Demokrata Momo Koprivica, Vladimir Martinović i Danilo Šaranović, ministarka Bratić, kao i ministar Spajić i Milatović.

 "Želimo da se izborna volja sačuva i da nastavimo da radimo svoj posao", kazao je Jakov Milatović, a ministarka Bratić dodala da je tu "da podrži izbornu volju građana!"

Spajić je takođe dodao da će program "Evropa sad" biti sabotiran.

Tokom protestne šetnje, obratila se ministarka Bratić rekavši da, "2nakon svega što su učinila ova dva čovjeka" (poentirajući na ministre Milatovića i Spajića), nabrojala benefite programa Evropa sad, nazivajući postupke na političkoj sceni nelogičnim i  dodavši "da oni hoće to da poruše"

 Dok se Spajić obraćao novinarima, građani su skandirali "osnivajte partiju", a Ratko Mitrović je kazao da je ovo trenutno politička korupcija.

Međunarodna zajednica ne stoji iza manjinske vlade, poručio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

“Treba demistifikovati to da iza manjinske vlade stoji međunarodna zajednica. Iza manjinske vlade stoji prevara volje birača od 30. avgusta”, rekao je Milatović novinarima, tokom protesta građana protiv inicijative za smjenu Vlade.

Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić poručio je da su protesti građana, kako je kazao, tek početak.

“Mi treba da smo postojani, da se borimo polako i staloženo. Na taj način ćemo pobijediti”, rekao je Spajić.

On je kazao da je trebalo sačekati da se Demokratska partija socijalista (DPS), kako je naveo, potpuno pobijedi.

“Ovo je najgori mogući pokušaj da se spasi DPS. Što je bitnije, ovo je pokušaj koji im neće uspjeti”, rekao je Spajić.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, je kazala da ministri ne prisustvuju skupu kako bi odbranili svoje pozicije u Vladi.

“Da li je logično da potpredsjednik Vlade, koji je podržao program Evropa sad, hoće da ruši Vladu? Ne želimo i ne branimo svoje fotelje, mi smo s narodom i dio naroda”, rekla je Bratić.

Borovinić Bojović ipak nije protestovala

Ministar Milatović je potvrdio da protestu neće prisustvovati ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, koja je ranije dva puta najavila da će prisustvovati.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević