Politika

MEDOJEVIĆ: CRNA GORA MORA BITI I CRNOGORSKA I SRPSKA, ALI NE NA ŠTETU MANJINA! DRŽAVA MORA DA NAĐE BALNAS

Autor Jovana Raičević

Crna Gora ne može opstati kao država ako je anti-crnogorska – to je je bila 90-te. Ali ne može opstati kao država, ako je anti-srpska. Crna Gora mora da nađe balans, kazao je lider Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Medojević naglašava da Crna Gora mora biti i crnogorska i srpska, ali ne na štetu, kako kaže, ni Bošnjaka, ni Albanaca Muslimana i Hrvata.

“Taj balans između crnogorskih Crnogoraca i crnogorskih Srba je temelj opstanka države. Džaba Ambasade, džaba Eskobar, džaba Picula, džaba Željko Ivanović i Miško Perović, džaba Soroš, džaba memorandumi i manjinske Vlade”, kazao je Medojević na svom Fejsbuk profilu.

Kako je istakao, Srbi i srpstvo su u temeljima naše države i u kulturnom i duhovnom identitetu svakog pravoslavca, kao i, dodaje, Crnogorci i crnogorstvo.

“To su dva dijela iste duhovne, kulturne, civilizacijske cjeline! Jedni druge ne možemo pobjediti ni uništiti niti eliminisati iz Crne Gore. Jedino racionalno i održivo riješenje je istovremeno i najlakše – da sjednemo i da se dogovorimo o zajedničkom životu i međusobnim odnosima uvažavanja, poštovanja, tolerancije i ujedinimo oko interesa naših porodica, naše djece, njihove budućnosti i obnavljamo skupa porušenu i opljačkanu državu Crnu Goru. Svi pokušaji asimilacije, diskriminacije, segregacije, progona i eliminacije Srba i srpstva iz Crne Gore vode zemlju u nestabilnost, sukobe i nestajanje Crne Gore”, zaključio je Medojević.