Politika

VERIFIKOVANI MANDATI ODBORNICIMA, MARKO JANKETIĆ PREDSJEDNIK SO MOJKOVAC

Autor Milena Mijušković Izvor Antena M

U Mojkovcu je danas održana konstitutivna sjednica Skupštine Opštine na kojoj je predstavljen Izvještaj Izborne komisije Mojkovac o rezultatima izbora za izbor odbornika u Skupštini Mojkovac – održanih 5. decembra 2021.

Izvor: Youtube/screenshot/ RtvMojkovac

Na sjednici su verifikovani mandati odbornicima, te je time konstituisan novi saziv Skupštine opštine Mojkovac.

Vaso Medojević iz Opštinske izborne komisije podsjetio je da je na lokalnim izborima u Mojkovcu koalicija DPS-SD-LP osvojila 14 mandata, koalicija "Za budućnost Mojkovca" osam mandata, Demokrate četiri, URA dva mandata kao i grupa građana "Ne damo Mojkovac". Ujedinjena Crna Gora osvojila je mandat.

Druga tačka dnevnog reda je bila izbor predsjednika Skupštine opštine.

Konstatovano je da je predložen jedan kandidat, Marko Janketić, odbornik Demokrata u Skupštini Opštini Mojkovac.

Glasala su 22 odbornika, 17 za, protiv su bila dva, a uzdržana tri odbornika, pa je većinom glasova on izabran za novog predsjednika Skupštine Opštine, prenosi Antena M.

Janketić je zahvalio odbornicima na ukazanom povjerenju

"U ovom mandatu radiću i truditi se da odlike ove Skupštine budu usmjerene na dobrobit građana, da građani budu uključeni u donošenje odluka. Vrata ove Skupštine biće otvorena svima koji su zainteresovani za razvoj ovog grada, NVO, organizacijama civilnog društva i naravno građanima Mojkovca, kojih se odluke ove Skupštine tiču.

Mogu obećati u ime Demokrata da ćemo se sa našim koalicionim partnerima zalagati da odluke koje donosi ova Skupština budu usmjerene na izvlačenje našeg grada iz ekonomskog ćorsokaka u koji ga je dovela višedecenijska vlast", istakao je Janketić.

Tagovi