Politika

ŠABOVIĆ: URA POLITIČKI IMPOTENTNA - IZDAJA SE NE PRAŠTA

Autor Milena Mijušković

Politička impotentnost URE pokušava se sada reanimirati kroz memorandum čiji je primarni cilj peglanje i pozicioniranje Abazovića i URE u međunardnim krugovima, kazao je član OO Socijaldemokratske partije (SDP) Plav Mirza Šabović.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

"Potpredsjednik Vlade, gopspodin Dritan Abazović ,svejstan ”brloga” kojeg je napravio od države Crne Gore a nakon što je lično on dozvolio da se zapali vatra nacionalizma, danas bi tu istu vatru da gasi kroz memorandum koji za cilj ima izlazak ”iz kandzi nacionalizma”, kazao je Šabović.

Politička impotentnost URE, kako je naglasio, pokušava se sada “reanimirati kroz memorandum čiji je primarni cilj peglanje i pozicioniranje Abazovića i URE u medjunardnim krugovima”.

“Naravno da SDP podržava memorandum oko osnovnih vrijednosti i ciljeva kojima crnogorsko društvo treba da teži, ali bojazan je da je primarni cilj ovog memoranduma, pozicioniranje tkz. Građanskog pokreta URA u sferi međunarodne javnosti kao građansko-evropskog političkog subjekta što prosto nije održivo, jer je ovaj pokret osnovne elemente koji čine jednu građansku partiju pogazio i danas je bliži klerikalno-političkoj matrici nego li građanskoj,o evropskoj neću ni da govorim”, dodaje Šabović.

Kako Milan Knežević reče, podjeća on, Abazović je tu gdje jeste, “jer ga je lično Amfilohije predložio”.

“Dok me Milutin Mićović naziva srpskim Muslimanom, a vlast u kojoj participira URA istog nagradjuje prestižnim nagradama, Abazović govori o pomirenju. Dok sada već bivša ministarka Bratić, kaže za sebe da je ženski-četnik, slavi ratne zločince i ponižava gradjansku državu, tri od četiri poslanika tkz. Građasnkog pokreta glasaju protiv predloga za nepovjerenje”, pojasnio je Šabović i napomenuo da nakon svega što se izdešavalo u protekloj godini Abazović, kako kaže, ” ima obraza da poziva na pomirenje”.

“Nakon svega što se dešavalo u protekloj godini dana, od salvi uvreda i prijetnji na društvenim mrežama na račun Bošnjaka i Albanca upućenih od strane pojedinih funkcionera DF-a, (kao i rodbine funkcionera Demokrata), javnog negiranja genocida, crtanja murala osudjenim ratnim zločincima, paradiranja četničkim zastavama, negiranja Crnogoraca i vrijeđanje Cetinjana kroz krlitaicu ”branioci kokaina”, pozivanje na silovanje Tamare Nikčević i Draginje Vuksanović Stanković, mizoginije koja dolazi čak i iz redova njegovog pokreta, sramnog slavlja koalicionih partnera URE nakon izbora u Mojkovcu, nacionalno čiste vlade i još mnogo toga, Abazović narodski rečeno ”ima obraza” da poziva pomirenje”, ocijenio je Šabović.

“Nakon svih izdaja URE, moralna obaveza svakog punoljetnog građanina Crne Gore i svakog anti-fašiste je politička borba protiv ovog lažnog građanskog pokreta pod čijim se plaštom sprovela i dogodila moderna AB revolucija”, zaključio je Šabović.

Tagovi

SDP