Politika

Odbor za izbornu reformu radiće do 31. jula

Autor Gordana Bojanić Izvor MINA

Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu, umjesto do 31. decembra ove, radiće do 31. jula naredne godine, odlučila je danas Skupština Crne Gore.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Poslanici su usvojili izmjenu Odluke o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, koju je predložila grupa poslanika parlamentarne većine i opozicije.

Izmjenu Odluke o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu podržalo je 77 poslanika, dok nije bilo glasova protiv i uzdržanih.

Poslanici navode da se predloženom izmjenom želi omogućiti da Odbor, u dodatnom vremenu, pripremi i podnese Skupštini na usvajanje predloge za izmjenu i dopunu zakona i drugih akata.

"To podrazumijeva i predloge svih drugih rješenja u vezi sa ciljem i zadacima Odbora koji su predmet njegovog rada", kaže se u obrazloženju.

Kako se navodi, Odbor, u prethodno utvrđenom roku, nije pripremio i dostavio Skupštini na usvajanje navedena akta, u skladu sa ciljem i njegovim zadacima.

"Zato je izmjenama predloženo da se utvrdi novi rok do kada će Odbor dostaviti predloge akata, i umjesto do 31. decembra 2021. godine, da taj rok bude 31. jul iduće godine", kaže se u obrazloženju.

Izmjenu Odluke predložili su Slaven Radunović, Boris Bogdanović, Dragan Ivanović, Miloš Konatar, Branko Radulović, Danijel Živković, Ivan Brajović, Kenana Strujić Harbić i Raško Konjević.