Politika

Poslanici završili u načelu raspravu o budžetu: glasanje sledeće sedmice?

Autor Milena Mijušković Izvor Vijesti

Poslanici su završili raspravu u načelu o predlogu Zakona o budžetu za narednu godinu o kome bi trebalo da se izjasne već sledeće sedmice.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Poslanici su danas nastavili raspravu o Predlogu budžeta Crne Gore za 2022. godinu.

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je da se naslušao svih predloga i zaključaka i pročitao više od stotinu amandmana.

"'Evropa sad' je dobro zamišljena i daćemo podršku svemu tome", naveo je on, kazavši da zabrinjava da su amandmani uglavnom o socijalnim davanjima, a da nema razvojnih projekata koji bi donijeli radna mjesta i čime bi se spriječilo da mladi odlaze iz države.

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša rekao je da zabrinjava budžet Fonda za zdravstveno osiguranje, koji, kako je kazao, ne smije biti ispod 400 miliona.

"Ne može zdravstvo sa 330 miliona opstati u 2022. godini. O neizmirenim obavezama možemo do sjutra razgovarati. Rastu potrebe, a cifra neizmirenih obaveza je sve veća", kazao je on.

Podsjetimo, poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković kazala je da građani januar očekuju sa strepnjom i da će cijenu "političkog programa 'Evropa sad'" platiti upravo građani kada "shvate da su prevareni".

Poslanici su završili raspravu u načelu o predlogu Zakona o budžetu za narednu godinu o kome bi trebalo da se izjasne sledeće sedmice.