Politika

Predsjednik turskog parlamenta u zvničnoj posjeti Crnoj Gori

Autor Gordana Bojanić

Predsjednik Velike narodne Skupštine Turske Mustafa Šentop boraviće danas i sjutra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, na poziv crnogorskog kolege Alekse Bečića.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Kako je saopšteno iz crnogorskog parlamenta, ceremonija povodom dolaska delegacije Velike narodne skupštine Turske biće upriličena danas.

„Drugog dana posjete, nakon zvanične ceremonije dočeka ispred zgrade Skupštine, dva predsjednika imaće tête-à-tête razgovor, nakon čega će uslijediti potpisivanje protokola o međuparlamentarnoj saradnji između Skupštine Crne Gore i Velike narodne skupštine Turske“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će sporazum o saradnji, koji će potpisati Bečić i Šentop, imati za cilj jačanje saradnje najviših zakonodavnih domova dvije tradicionalno prijateljske države, u vidu jačanja kontakata između stalnih odbora i skupštinskih grupa prijateljstva potpisnica tog dokumenta.

Kako je najavljeno, Bečić i Šentop će u petak u 12 sati održati konferenciju za novinare u holu Skupštine.

„Nakon toga, delegacije će posjetiti Spomenik Partizanu borcu na Gorici, gdje će Šentop položiti vijenac borcima i narodnim herojima palim u Narodnoosobodilačkom ratu 1941-1945 godine“, navodi se u saopštenju.

Iz Skupštine su kazali da će Bečić prirediti svečani ručak i svečani ispraćaj delegacije.