Politika

"POČETKOM JANUARA MOGUĆA NOVA INICIJATIVA ZA SMJENU VLADE"

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

Opozicija bi na zasijedanju Skupštine koje je zakazano 3. januara mogla ponovo pokrenuti inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi. To je, u emisiji “Aritmija” Gradske radio televizije, kazao gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković.

Podgorica Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković
Izvor: Biro za odnose s javnošću Glavnog grada Podgorica

“Inicijativu o izglasavanju nepovjerenja Vladi DPS je povukao, jer nije interes Crne Gore samo da ova Vlada padne nego da se to uradi na način koji će biti dobra osnova za izlazak iz krize i nastavak reformskih procesa i evropskog puta Crne Gore”, kaže Vuković, a prenosi CdM.

Dodaje da su željeli da daju priliku da DF pokrene najavljenu inicijativu za skraćenje mandata Skupštini.

“Mi smo rekli okej, imate priliku, sakupite potpise, inicirajte ono što ste obećali i mi ćemo vam pomoći u tome, jer je i naš interes da ova katastrofalna Vlada siđe s političke scene Crne Gore. Ako se to ne desi, nama novo zasijedanje Skupštine nudi mogućnost 3. januara da pokrenemo ovu inicijativu koju smo povukli sa dnevnog reda sjednice”, rekao je Vuković.

 Komentarišući to što je premijer Zdravko Krivokapić opoziciju optužio za pokušaj političke korupcije pominjući 20 miliona dolara koje je, navodno, opozicija dala za lobiranje, Vuković kaže:

“Možda bi bilo bolje kada govorimo o milionima da nam premijer ili njegova desna ruka Spajić kaže, ko je uzeo proviziju, a prema mojim saznanjima taj procenta u bankarstvu je oko tri odsto u odnosu na vrijednost tih transakcija. Govorim o zaduženju s početka mandtata koje je protivustavno i ministar Spajić će odgovarati kad tad za to, jer je to krivično djelo, zloupotreba službenog položaja, jer parlament odlučuje o zaduženju države”, kazao je Vuković, a saopštio CdM.

Najvažnije u ovom momentu je da Vlada koja uništava Crnu Goru i njene institucije i koja ju je, u vrijednosnom smislu, uvela u civilizacijski sunovrat, što prije završi mandat, zaključio je Vuković.