Politika

ĐUKANOVIĆ TUŽIO KNEŽEVIĆA, SUĐENJE ODLOŽENO ZA NAREDNU GODINU

Autor Gordana Bojanić Izvor RTCG

Suđenje po tužbi predsjednika države Mila Đukanovića protiv vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića biće nastavljeno početkom naredne godine pred Osnovnim sudom u Podgorici.

Izvor: MONDO

Iako je sud u ponedjeljak trebalo da odluči o eventualnom saslušanju Kneževića, obzirom na to da nije dostupan nadležnim organima Crne Gore, to se nije dogodilo.

Kako je saopšteno Portalu RTCG, imajući u vidu da pravni zastupnik jedne od stranaka u postupku nije došao na ročište, odlučeno je da, vodeći računa o kolegijalnosti, ročište bude odloženo za početak naredne godine.

Đukanović je tužio Kneževića na proljeće 2019.godine, tvrdeći da mu je povrijedjeno pravo na čast i na ugled zbog Kneževićevih navoda da postoji snimak koji ukazuje da je nezakonito primio novac.

Advokati Kneževića, ukazali su da je tužba neosnovana, te da je njen jedini cilj zastrašivanje tuženog Kneževića, obzirom na dokaze koje je iznio o sumnjama i zakonitost rada javnih funkcionera. Takođe, ukazali su da njih klijent ima političke probleme u Crnoj Gori, zbog koji je pokrenuo brojne sudske i arbitražne postupke.

Sudija u ovom postupku je Mladen Bulatović.

Možda ce vas zanimati