Politika

ABAZOVIĆ DEMOKRATAMA: FRONT JE ZA VAS DOKTOR NAUKA, ONI BAREM IMAJU JASNE STAVOVE!

Autor Gordana Bojanić

Na prvoj zajedničkoj sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i Odbora za antikorupciju, uslijedila je žučna diskusija poslanika Demokrata Dragana Krapovića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Izvor: Vlada Crne Gore

Potpredsjenik Vlade je kazao da Demokrate svojim djelovanjem i ponašanjem posljednih mjeseci zaslužuju da budu opozicija. Poručio je da je DF za Demokrate doktor nauka.

“Nama je mandat počeo Vašim javnim istupom da Vam je ponuđen 21 milion eura”, kazao je Krapović.

Abazović je kazao da ne može da prati frekvenciju Demokrata “caps lock-a na društvenim mrežama”. Rekao je da misli da je priča Demokrata o 21 milionu deplasirana.

“Nisam nečastan čovjek. Ne znam ko je tvrdio 21 milion. Na TV-u sam rekao da sam čuo da se pominjala cifra 21 milion. Meni su nakon toga upućene prijetnje o kojima sam obavijestio ANB. Šta oćete vi čovječe od mene? Da kažem da mi je prijetio Boris Marić? Odakle znam ko mi je prijetio. Oćete li da kažem Slaven Radunović je prijetio mojoj porodici. Ja ne razumijem vašu logiku. Naročito me čudi od Vas (Dragan Krapović), ne čudi me od nekih poslanika vaše stranke”, kazao je Abazović poslaniku Demokrata Krapoviću.

Abazović je rekao da misli da imaju krizu parlamentarne većine.

“Ako može da se konstituiše nova većina gdje neće biti mjesta za URA-u, sretno bilo ljudi. Sa druge strane, mišljenja sam da Vlada koju smo napravili je trebala i treba i sad da dobije podršku većine”, kazao je potpredsjednik.

Na Abazovićev komentar kako “građani misle da Vlada hapsi”, Krapović ga je upitao zašto je to tako.

“Možda zato što potpredsjednik Vlade na Tviteru najavljuje hapšenje ili eventualno likuje”, upitao je Krapović.

Krapović je kazao i kako ga je Abazović optužio da je korumpiran i da je tokom dana o tome “vikao u holu Skupštine”. Abazović je rekao da se to ne odnosi na njega.

Abazović je rekao da se raduje saradnji Demokrata i DF-a.

“Ali morate da znate jednu stvar. Nema ucjena, ako imate 41 mi odosmo u opoziciju, vama svaka čast. Vi vašim ponašanjem u zadnje vrijeme i treba da budete u opoziciji. Vašom pričom u zadnje vrijeme i treba da budete u opoziciju. Vaša priča je opoziciona. Kako možete da podržite potpredsjednika koji je korumpiran? Znate li što je DF za vas? Doktor nauka, Erbas, oni imaju svoje jasne i precizne stavove. Vi malo se šlihtate Vladi, onda napadi, onda ne valja ovaj, ucjenjuje manjinski partner…”, rekao je Abazović.