Politika

RADULOVIĆ: BORBA PROTIV KORUPCIJE IDEJA VODILJA PROGRESIVNIH SNAGA

Autor Mia Stanković

Borba protiv korupcije, organizovanog kriminala i socijalna inkluzija svih građana ideja je vodilja progresivnih snaga u Crnoj Gori, rekao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović

Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova/Tviter

Radulović je, u razgovoru sa zvaničnikom Stejt Dipartmenta Gabrijelom Eskobarom tokom susreta šefova diplomatija zemalja Zapadnog Balkana u Londonu, naveo da Crna Gora, idući prema Evropskoj uniji postaje demokratičnija, stabilnija i prosperitetnija.

Kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova (MVP), Radulović je pozdravio činjenicu da američka administracija drži fokus na Zapadnom Balkanu.

On je ocijenio da su poruke Eskobara konkretne i da se tiču svih pojedinosti reformskog puta, pogotovo borbe protiv korupcije.

“On je naglasio da te poruke treba čitati i kroz prizmu privrženosti očuvanju građanskog duha, suverenosti i inkluzivnosti naše zemlje”, rekli su iz MVP.

Radulović je istakao da crnogorska Vlada cijeni preporuke izvještaja Stejt dipartmenta o investicionoj klimi u Crnoj Gori.

Kako je dodao, Crna Gora je naklonjena pronalaženju kredibilnih investitora i nepokolebljivo opredijeljena da korupcija bude iskorijenjena, a vladavina prava unaprijeđena.

“On je naveo da je uvjeren da će plodotvorna saradnja biti dodatno ojačana sa američkim obnovljenim angažmanom u multilateralizmu”, kazali su iz MVP.

Radulović je potvrdio da Crna Gora i Sjedinjene Američke Države, kroz strateško savezništvo u okviru NATO-a dijele isti sistem evroatlantskih vrijednosti.

Crna Gora, kako je podsjetio, na spoljnopolitičkom planu stoji uz saveznika u globalnim naporima zaštite demokratije i ljudskih prava.

“Eskobar je ponovio poruku o savezništvu i dobrim bilateralnim odnosima, i još jednom podržao posvećenost Crne Gore evropskoj integraciji i reformskim procesima”, kazali su iz MVP.

On je naveo da je zadovoljan zbog uspješne inicijalne posjete regionu, i najavio novu početkom godine.