Politika

KRIVOKAPIĆ O POVLAČENJU INICIJATIVE: DPS ŽRTVOVAO 20 MILIONA DOLARA DA BI SMIJENIO OVU VLADU!

Autor Jovana Raičević

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić obratio se danas građanima i sazvao konferenciju za medije. Povod je povlačenje inicijative za glasanje za nepovjerenje Vladi.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Tom prilikom on je kazao da su građani izabrali da ne žele DPS, i da je ovo velika pobjeda Vlade.

“Ovo je pobjeda građana koji žele drugačiju, zdravu i pravu Crnu Goru", kazao je premijer. On je naglasio da se i na današnji dan vidjela neozbiljnost koja traje već 30 godina. Ako želite da budete uspješni realizujte obraćanje. To je igra ovih koji su pokušali političkom korupcijom dobiju zlatni glas.

Ovog puta ovo je prava demorkatija, u kojoj narod ne dozvoljava pa ni poslanicima da pomisle da treba slobodnu volju sa izbora promijeniti. Sve tri koalicije su imale zadatak da smijene režim i smjena se desila", jasan je Krivokapić.

Krivokapić je dodao da je "zakonitost" da oni koji uđu u dil sa DPS-om više ne postoje.

"Veliki koriste male. Oni koji su u SDP-u 2015. godine javno u parlamentu prozivali njihove kolege koji pripadaju drugoj opciji da vrše korupciju, sad sami žele politički korupciju", kazao je on.

Na pitanje ko je potrošio 20 milina dolara uzalud, rekao je da oni koji plaćaju znaju koje su lobiste plaćali.

Krivokapić je rekao da je to pitanje za Demokratsku partiju socijalista (DPS).

"Zašto niko od novinara ne pita sa kim je DPS pregovarao o manjinskoj Vladi. Lobirali su, pokušali da zbune međunarodnu zajednicu, ali nisu uspjeli.", upitao je on, pa dodao:

"Zato očekujem da će Skupština odgovorno izglasati budzet. Očekujem i da će Skupština sve ono što nam prebacuje, da izglasaju zakone. Spuški bi zatvor bio duplo puniji da su izglasali zakone", kazao je Krivokapić.

On je poručio da će ova Vlada podnijeti ostavku ako ne ostvare budžet naredne godine.

Uskoro opširnije...