Politika

DF BUDVA NE ODUSTAJE: TRAŽE NASTAVAK SJEDNICE KOJA JE PREKINUTA U SEPTEMBRU I OSTAVKU RADOVIĆA

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Klub odbornika Demokratskog fronta (DF), njih 11, uputiće inicijativu šefu parlamenta Krstu Radoviću iz Demokratske Crne Gore da sazove u narednih sedam dana nastavak 10. sjednice Skupštine opštine Budva, prenose Vijesti.

Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Podsjećamo, sjednica je prekinuta 13. septembra, pa bi sazivom nove sjednice bio deblokiran lokalni parlament, a ujedno i onemogućeno uvođenje prinudne uprave u metropolu turizma.

To je Vijestima potvrđeno u najjačoj političkoj grupaciji koja i dalje ne odustaje od zahtjeva da Radović podnese ostavku, okrivljujući da je upravo on blokirao rad parlamenta.

Pozivajući se na preporuku Direktorata za efikasnu implementaciju dobre javne uprave Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija da Radović sazove nastavak prekinute sjednice, podsjetili su da u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi sjednice skupštine opštine moraju biti završene najkasnije u roku od tri mjeseca od dana sazivanja.

Kako je Vijestima saopšteno, u DF-u su izričiti da je potrebno da se sjednica prekinuta 13. septembra “i to samovoljom Radovića”, mora održati kako bi bile usvojene odluke koje su u interesu grada i građana, ali i da se deblokira parlament, kako bi uskoro bili usvojeni i rebalans i budžet za narednu godinu.

U suprotnom, kako smatraju, ukoliko bude od strane Demokrata, SNP i Prave, uz DPS, onemogućen rad parlamenta, to sigurno vodi uvođenju prinudne uprave od Vlade, zaključuju Vijesti.

Tagovi