Politika

IZ KABINETA ABAZOVIĆA: Ovaj potez Švajcarske će biti dobar korak, da vidimo čiji se 'patriotizam' krije u Švajcarskoj

Autor Milena Mijušković Izvor RTCG

"Raduje nas vijest da Federalni savjet Švajcarske pokreće konsultacije o automatskoj razmjeni informacija o finansijskim računima (AEOI) što predstavlja dobar korak u borbi protiv nelegalnih finansijskih tokova i nelegalno stečene imovine" saopštili su za RTCG.

Izvor: Vlada Crne Gore

Iz Kabineta Abazovića konstatuju da će ovo, kroz intezivnu saradnji sa međunarodnim adresama kroz nove zakonske mehanizme za utvrđivanje porijekla imovine, pomoći crnogorskim institucijama u finansijskim istragama i otkrivanju nelegalno stečene imovine.

"Imovina, koja se često krije od očiju crnogorske javnosti na tajnim računima u inostranstvu. Vrijedi napomenuti da smo ranije imali slučajeve visokih državnih funkcionera koji su na taj način krili enormnu imovinu, ne prijavljujući je Agenciji za sprečavanje korupcije. U tom smislu, ovaj potez Švajcarske će biti dobar korak ka tome da vidimo čiji se 'patriotizam' krije u Švajcarskoj", zaključili su iz kabineta Abazovića.

Podsjetimo, Federalni savjet Švajcarske pokreće konsultacije u cilju potpisivanja sporazuma o automatskoj razmjeni informacija o finansijskim računima sa 12 partnerskih država, uključujući Crnu Goru. 

Možda ce vas zanimati

Tagovi