Politika

SPAJIĆ NUDIO MIOMIRU MUGOŠI MJESTO SAVJETNIKA U SVOM KABINETU?

Autor Kristina Stevović

"Strašno mi je žao što moram da vas smijenim, zato što je to ultimatum DF-a. Ja Vam direktore Mugoša, predlažem da od 1. maja budete savjetnik u mom kabinetu."

Izvor: Vlada Crne Gore/B. Ćupić

Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, danas je u Skupštini kazao da ostvareni rezultat pokazuje snažni oporavak ekonomske aktivnosti, nakon značajnog pada zabilježenog 2020. Na ovu konstataciju mu je poslanik DPS-a, Miomir M. Mugoša odgovorio da je on isti njemu nudio mjesto u svom kabinetu.

"Znate li šta ste mi kazali kada ste me zvali da podnesem ostavku. Strašno mi je žao što moram da vas smijenim, zato što je to ultimatum DF-a. Ja Vam direktore Mugoša, predlažem da od 1. maja budete savjetnik u mom kabinetu.", citirao je Mugoša Spajia.

"Kada govorimo o prihodima, Vi ste rekli da su inspektori naplatili više nego 2020. što nije tačno. Naplaćeno je 50 miliona manje poreskih prihoda na crnogorskom primorju. Ne priznajem Vam da bolje poznajete prihodne strane budžeta. Maršalov plan je političko propagandni plan, zbog toga što je projekcija Vašu za povećanje prihoda nerealna. I MMF i Svjetska banka su rekli da je to rizično. Ja odgovorno tvrdim da je to nemoguća misija i da su rizici apsolutno veliki", kaže Mugoša.

 M. Miomir Mugoša takođe je pitao ministra koliko je Uprava prihoda i carnina naplatila poreskih prihoda u periodu januar - septembar ove godine na crnogorskom primorju (Ulcinj, Bar, Budva, Tivat, Kotor, Herceg Novi), u odnosu na isti period prošle godine.

Spajić je odgovorio da je činjenica da su poreza i carina naplatili više u ovom periodu.

"Ja ne pričam samo poreski, ja sam rekao Uprava prihoda i carina. Ukupna bruto naplata Uprave prihoda i carina za januar septembar je na nivou 95.9 odsto naplate za uporedni period 2019. Kada bismo isključili prava četiri mjeseca u perodu od maja do septembra zabilježen je značajan rast prihoda. Ali prihoda Uprave prihoda i carina", kaže Spajić.