Politika

KONJEVIĆ TVRDI: RADOSAVLJEVIĆ PRIMA 3.000 EURA MJESEČNO KOD SPAJIĆA! UZ TO JE ZAPOSLEN I U NAFTNOJ INDUSTRIJI SRBIJE!

Autor Jovana Raičević

Predsjednik SDP-a Raško Konjević je u Skupštini ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću, postavio pitanje u vezi sa Goranom Radoavljevićem koji je u tom Ministarstvu zaposlen po ugovoru o djelu u iznosu od 3.000 eura mjesečno.

Izvor: Youtube/Printscreen/Skupština Crne Gore

Konjević je dodao na on kako se  sumnja, radi u Naftnoj industriji Srbije i aktivan je u jednoj političkoj partiji u toj zemlji.

Konjević je upitao Spajića i o cijenama goriva i najavama da će uraditi nešto po tom pitanju, ističući da zakon koji je predložio SDP čeka u skupštinskim fiokama, a da je Vlada dala negativno mišljenje u odnosu na njega.

 U odnosu na markiranje goriva koje je pominjao Spajić, Konjević ga je upitao:

”Znate li ministre ko je Goran Radosavljević? Navodno savjetnik premijera. Na koji način je on dio državne uprave i sistema u Crnoj Gori, a posebno u kontekstu izmjena Zakona o energetici”, pitao je Konjević.

Ministar Milojko Spajić u odgovoru na pitanje rekao je da je visina akciza uvedena 2017. godine, a da se od sjutra očekuje smanjenje cijena goriva.

Na pitanje o Radosavljeviću, Spajić je rekao da je on zaposlen po ugovoru o djelu u Ministarstvu finansija.

Poslanik SDP je naglasio da zna da je zaposlen po ugovoru o djelu.

”A znate koliki mu je ugovor? Tri hiljade eura mjesečno. Znate ko je čovjek? Čovjek koji ima i politički pedigre. Koji je vrlo aktivan u jednoj političkoj strukturi u Srbiji. I vi ste pored sve priče o smanjivanju troškova, zarada, optimizacije od 1. marta ugovor gospodinu Radosavljeviću, dali na tri hiljade eura. Bojim se da taj ugovor nije jedini, to ću da provjerim. Dobio sam informaciju, ali ne tvrdim, da isti takav ugovor Radosavljević ima u Generalnom sekretariju Vlade, te da se zato predstavlja savjetnikom premijera”, rekao je Konjević.

Istakao je da je taj čovjek učestvovao u kreiranju određenih zakonskih rješenja,koja se poslije toga kritikuju, dio oko poreske administracije.

”Čime zavređuje neko, ne sporim dio njegove akademske reference, ali kako da pored cijelog sistema Ministarstva finansija o kome ste Vi više puta govorili, maksimalne uštede, da niđe ne ode višak euro i slično, nakon nekoliko mjeseci date ugovor o djelu na tri hiljade eura. I posebno sam pitao jer taj čovjek znate đe radi? Zato sam pitao za markiranje goriva. Radi u NIS-u (Naftne Industrije Srbije). I ovdje ima honorar od tri hiljade i posebno ga interesuje markiranje goriva, zamislite”, navodi Konjević.

Konjević napominje da se sa tim kasni jer ministar Mladen Bojanić to želi da uradi na neki drugačiji način.