Politika

INJAC BOŠKOVIĆU: Shvatite da više nijeste ministar

Autor Kristina Stevović

Ministarka odbrane Olivera Injac kazala je danas u Skupštini poslaniku DPS-a Predragu Boškoviću da on ne može da shvati da više nije ministar.

Izvor: Youtube/Printscreen/Skupština Crne Gore

Ona je to rekla odgovarajući na njegovo pitanje da li je uputila prijedlog za postavljanje potpukovnika Todora Goranovića na mjesto direktora Direktorata za obavještajno bezbjednosne poslove Savjetu za bezbjednost i odbranu kako Ustav nalaže.

 Prijedlog za postavljenje potpukovnika Todora Goranovića na dužnost generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane upućen članovima Savjeta za odbranu i bezbjednost dana 10. novembra 2021. godine. Prema informacijama sa kojima Ministarstvo odbrane raspolaže, Odluka o postavljenju imenovanog na navedeno formacijsko mjesto je potpisana od strane predsjednika Vlade Crne Gore, a zatim i od strane predsjednika Skupštine Crne Gore”, kazala je Injac.

Ova Odluka (uz još 30 drugih Odluka koje su upućene u istoj grupi članovima Savjeta) je dostavljena, kaže Injac, u Kabinet predsjednika Crne Gore dana 15. novembra 2021. godine.

“Ministarstvo odbrane još uvijek nije dobilo nikakvu povratnu informaciju o statusu ove, niti drugih Odluka koje su u istoj grupi dokumenata dostavljene Kabinetu predsjednika Crne Gore”, ističe Injac.

“Prekršili ste Ustav. Ustav ste pogazili jednom, pa drugi put. Možete da lamentirate koliko hoćete, kršite drugi put s namjerom Ustav. Radite sve mimo zakona i zbog toga ćete biti prepoznati kada vrlo brzo okončate mandat”, rekao Bošković ministarki odbrane.

Injac je na to kazala da je Bošković ostavio pustoš u sistemu odbrane Crne Gore.

“Izruiniran sistem za četiri godine. O tome će se pisati i pričati. Takav pustoš ste ostavilli da nam treba nekoliko godina da bi krenuli da obnavljamo stvari od početka”, tvrdi ona.