Ostali sportovi

OVO NISTE VIDELI U PRENOSU - NOVAK JE IMAO PROBLEM: Mučio se dva seta, pa tražio pomoć u ključnom momentu! (FOTO)

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Novaka Đokovića je ovaj problem mučio tokom celog meča, a požalio se svom timu u drugom setu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je završio takmičenje na završnom mastersu u Torinu pošto je izgubio od Aleksandra Zvereva u tri seta, a na tom meču je imao jedan problem koji niste mogli da vidite u prenosu! 

Naime Novak je imao problema sa očima i pred kraj drugog seta je nervozno gledao ka svom boksu i tražio način da to reši. 

Kada je uzeo brejk i poveo sa 5:4 u drugom setu, konačno su uspeli da mu dodaju kapi za oči i on je pred gem u kome je servirao za osvajanje seta konačno mogao bar malo sebi da olakša. 

Pogledajte kako je izgledao taj momenat:

Posle meča je najbolji teniser sveta sa velikim poštovanjem govorio o svom protivniku, a ni u jednom momentu nije želeo da spomene problem koji je imao.

"Nisam se osećao nimalo umorno, mogao sam da igram još nekoliko sati. Loše sam igrao, imao neiznuđene greške i teško je onda vratiti se protiv ovako dobrog servera, na ovakvoj podlozi", naveo je posle meča Novak.

Nije ovo prvi put ove sezone da Novak ima problema sa očima. Mnogi su se pitali šta mu je sa jednim okom pred Olimpijske igre, a još pre mnogo godina italijanski trener Rikardo Pjati je primetio njegove probleme sa očima i savetovao ga da ode kod oftamologa.

"Radili smo zajedno oko godinu i po dana. Primetio sam da uvek čkilji pre nego što udari lopticu. Savetovao sam njegovu porodicu da ga odvede kod oftalmologa. Ispostavilo se da je imao duplo manju dioptriju od one što su mu dali", ispričao je Pjati jednom prilikom.