Nova trojka?

U MNOGO TOGA ON JE BOLJA VERZIJA ĐOKOVIĆA: Samo dvojica trenutno mogu da se takmiče sa Novakom, a nisu Rafa i Rodžer!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Da li su ovo konačno momci koji mogu da izađu na megdan najboljem na svetu?

Izvor: Profimedia

U tekstu naslovljenom "Izvinite Rafa i Rodžere, ali stigla je nova velika trojka", novinar "Eurosporta" Grejem Rutven je objasnio da se odnos snaga mijenja. 

"Novak Đoković, Danil Medvedev i Saša Zverev će biti u polufinalu završnog mastersa sezone i to je novi poredak u vrhu muškog tenisa. Rodžer Federer i Rafael Nadal nisu na turniru, ali nova "velika trojka" je spremna. Razlika između njih i ostatka je sve veća", navodi on. 

Iako su mnogi očekivali Nadala i Federera u Torinu kada je objavljeno da će ovaj grad biti domaćin završnog turnira umjesto Londona, Španac i Švajcarac su daleko od samog vrha. Kako se navodi u tekstu ta "velika trojka" sa njima u glavnim ulogama je stvar prošlosti.

"Djeluje da su samo Medvedev i Zverev mogu da drže korak sa Srbinom. Medvedev je sada naravno grend slem šampion pošto je pobijedio Đokovića bez izgubljenog seta u finalu US Opena i sada ih ne dijeli mnogo na vrhu. U mnogo toga Medvedev je bio bolja verzija Đokovića u drugom dijelu sezone", navodi novinar "Eurosporta".

Osim Medvedeva i Zverev ima jednu veliku pobjedu nad Novakom ove sezone. 

"Jedini drugi teniser koji je bio bolji od Đokovića u velikim mečevima je Zverev, koji se vratio poslije izgubljenog seta i pobedio 34-godišnjeg Đokovića na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje je uzeo zlato. Naravno još čekamo da Zverev uzme grend slem, ali Nemac je napravio veliki mentalni pomak u poslednjih 12 mjeseci", ističe Rutven. 

Iako mnogi vide i Stefanosa Cicipasa kao nekoga ko može da ugrozi Đokovića, autor teksta ipak smatra da je on daleko od konstantnosti koju smo vidjeli od pomenute trojke.

Originalne "velike trojke" više nema, a da li je ovo nova ostaje da se vidi.