Ostali sportovi

ŠOK! FEDERER VIŠE NE MOŽE, NE IDE NA AUSTRALIJAN OPEN? Hrvat se oglasio o stanju legende, pričao o odlasku u PENZIJU!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Loše vijesti za navijače Švajcarca...

Izvor: Profimedia

Počeo je Završni masters u Torinu, sva pažnja je usmjerena na Novaka Đokovića i ostale najbolje tenisere svijeta koji žele da trijumfuju na posljednjem ATP turniru sezone.

Za to vrijeme, iz tabora Rodžera Federera stižu loše vijesti - legendarni teniser vrlo vjerovatno neće igrati na Australijan openu 2022. godine!

 U prethodnom periodu je mnogo riječi bilo o Australijan openu, pošto je prvi grend slem sezone bio u centru pažnje zbog navoda da će svi teniseri potencijalno morati da budu vakcinisani ne bi li učestvovali.

Ipak, prema riječima njegovog trenera Ivana Ljubičića, u Melburnu vrlo vjerovatno nećemo gledati Federera iako se taj turnir igra tek u januaru!

"Rodžer Federer vrlo vjerovatno neće igrati na Australijan openu. Ima 40 godina i ne oporavlja se tako brzo kao prije. Ali on želi da se ponovo takmiči i neće iznenada otići u penziju", poručio je nekadašnji hrvatski teniser, a danas trener legendarnog Švajcarca i razjasnio:

"Pričali smo i mogu da garantujem da želi da se vrati igranju tenisa. Kada bude odlučio da se zaustavi, završiće karijeru, ali mislim da se to neće dogoditi iznenada."

To znači da bi Federer mogao da propusti i drugi uzastopni grend slem, nakon US opena ove godine, pošto je zbog povrede koljena završio tekuću sezonu nakon Vimbldona.

Ukoliko Federer ne bude igrao u Melburnu, to znači da ga pre februara nećemo gledati na teniskim terenima...

Tagovi