HAOS

"NOVI ĐOKOVIĆ" SE SLOMIO - PLAKAO ZBOG NAVIJAČA: Zviždali mu i navijali za protivnika, baš kao što rade Novaku!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Fudbalska atmsofera u Parizu, a mladić nije mogao da se nosi s pritiskom.

Izvor: Profimedia

Dolazi iz Španije, kaže da je dosta naučio od Federera, a njegov stil igre je identičan Đokovićevom. Oduševio je mladi Karlos Alkaraz na US Openu, pokušao je da napravi pometnju i u Parizu, ali zaustavljen je u četvrtfinalu.

Alkaraza (18) je pobedio Igo Gaston iz Francuske, iznenađenje turnira, pošto mu je za trijumf bilo potrebno sat i 45 minuta. Ukupno je na kraju bilo 6:4, 7:5, a jedan od glavnih razloga zbog kojih je Gaston slavio je bučna podrška s tribina, pomalo i neočekivana!

 Talentovani teniser iz Francuske, koji je rođen 2000. godine, ceo turnir ima navijače uz sebe i oni su napravili gotovo fudbalsku atmosferu u Parizu, a sa takvim pritiskom Alkaraz nije mogao da se nosi.

Svaki poen je sudija pokušavao da smiri publiku, a na kraju se Španac slomio i rasplakao na klupi.

"Nije lako igrati kada je publika protiv tebe. Znao sam da će mi bit teško da igram u takvoj atmosferi, ali nisam ni pretpostavljao da će biti toliko nezgodno. Ovo mi je prvi put, nije bilo lako za mene, nisam znao kako da se izborim sa pritiskom i sad je najvažnije da naučim iz ovoga", rekao je Alkaraz.

Uprkos svemu, poželeo je sreću Gastonu u nastavku turnira pošto ga u četvrtfinalu očekuje duel sa Danilom Medvedevim koji je imao problema u meču osmine finala sa Sebastijanom Kordom (2:1).