Ostali sportovi

PODGORIČKI MARATON ZAKAZAN ZA 7. NOVEMBAR: EVO KUDA ĆE MARATONCI TRČATI OVE GODINE

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Tradicionalni 28. Podgorički maraton biće održan 7. novembra, a maratonci će prvi put ove godine trčati Bulevarom Crnogorskih serdara, na kružnoj stazi dugoj dva kilometra, saopštila je Direkcija manifestacije.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Navodi se da je do promjene staze došlo zbog specificnosti situacije sa kovidom 19, kao i da će manifestacija biti održana u skladu sa procedurama koje propisuje Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje.

Saopšteno je da će manifestscijs biti održana pod geslom Dan trčanja Podgorice, u okviru koje je predviđeno zvanično Prvenstvo Crne Gore u trkama na pet i deset kilometara, u polumaratonu i maratonu.

"Kotizacija za trke na pet i deset kilometara iznosi pet, a za polumaraton i maraton deset EUR. Na dan takmičenja sportisti dolaze sa zaštitnim maskama, nose ih do početka trke za koju su se prijavili i po završetku trke obavezno opet stavljaju maske. Na manifestaciji nije dozvoljeno prisustvo publike", saopšteno je iz Direkcije maratona.

Direkcija je obavijestila učesnike da će u svim disciplinama trojica najuspješnijih dobiti pehare, medalje i diplome Atletskog saveza.

"U apsolutnom plasmanu kod žena i muškaraca za prva tri mjesta u polumaratonu i maratonu kompanija Neregelija dodijeliće robne nagrade, dok će organizator nagraditi pobjednika u polumaronu i maratonu kod žena i muškaraca sa novčanom nagradom", piše u saopštenju.

Navodi se da će glavni sudija na takmičenju uz pomoć spikera obavijestiti sve učesnike po disciplinama o načinu starta, razmaku i držanju distance.

"Vremenski limit za trke na 5.000 i 10.000 metara ne postoji, dok je za polumaraton dva sata i 30 minuta, a za maraton pet sati", piše u saopštenju.

Saopšteno je da će mjerenje i obradu rezultata u svim trkama vršiti sertifikovana firma iz Skoplja - Tag Timing sport events service.

Svečano otvaranje manifestacije planirano je za devet sati.

Start maratona i polumaratona zakazan je za 11 sati i 30 minuta.