TEMA DANA!

NOVAK ĆE BRANITI TITULU, SVIDELO NAM SE TO ILI NE: Novinar UŽIVO "pecnuo" Đokovića, Australijanci ga baš ne vole!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Pomalo neprofesionalno je pomenuti novinar zaključio TV prilog.

Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/Vince Caligiuri/Tennis Australia/Twitter/sunriseon7/Printscreen

Mnogo bure u Australiji ovih dana oko Australijan opena, a sve zbog obavezne vakcinacije u toj zemlji! Već mesec dana je to glavna vest u tenisu, a posebno se priča o Novaku Đokovića, za kojeg svetski mediji spekulišu da nije vakcinisan.

Sada su posle vesti da bi vakcinacija mogla da ne bude obavezna za tenisere u Melburnu neprofesionalno zaključili - "Novak Đoković će braniti trofej, svidelo nam se to ili ne".

U ponedeljak ujutro, odjeknula je vest da bi teniseri i teniserke mogli da učestvuju na Australijan openu iako nisu vakcinisani. Sve to je proizašlo iz jednog i-mejla koji su iz WTA poslali teniserkama.

To bi očigledno važilo i za muški tenis, pa bi teniseri mogli da učestvuju na prvom grend slemu sezone i bez vakcine, doduše pod drugačijim uslovima.

"'Tenis Australija' je potvrdio da bi teniseri mogli da uđu u zemlju bez vakcine, ali su tražili da nekoliko dana ne pričaju o tome, dok se sređuju svi detalji. Ovo je velika promena u odnosu na ono što smo do sada slušali, ministar za imigraciju je rekao da neće moći da se uđe u zemlju bez vakcine, a to je ponovio i premijer savezne države Viktorije", počeo je australijski niovinar Nejtan Kari, pre nego što je sumirao:

"Biće zanimljivo da vidimo šta premijer Viktorije sad misli o ovome, jer je Australijan open ovde u Melburnu, u našoj zemlji. Jer ako je ovaj i-mejl tačan, izgleda da bi Novak Đoković mogao da brani svoj trofej svidelo nam se to ili ne", poručio je australijski novinar.

Da u Australiji baš ne vole Đokovića, pokazuje i da u TV prilogu praktično prikazuju isključivo njega u kontekstu nevakcinisanih tenisera, iako se radi samo o spekulacijama da li je najbolji teniser sveta vakcinisan ili ne: