BIĆE LUDO!

VIKAO MU "GLUPI IDIOTE", PA MU UKRAO POL-POZICIJU: Drama u Teksasu, Ferstapen startuje ispred Hamiltona!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Bilo je ludo na treninzima i kvalifikacijama, a šta nas tek sad čeka...

Izvor: Profimedia/FIA Pool Image

Nema sumnje, čeka nas spektakl i ovog vikenda u Formuli 1!

Maks Ferstapen počinje sa pol-pozicije na Velikoj nagradi Sjedinjenih Američkih Država pošto je u posljednjem trenutku uspio da za 0,209 sekundi zabilježi bolje vrijeme nego Luis Hamilton, međutim dobro je poznato da Britanac obožava stazu u Ostinu na kojoj je čak šest puta bio najbolji.

 Ipak, ako Ferstapen hoće da osvoji šampionsku titulu, moraće da slavi na jednoj od omiljenih Hamiltonovih trka, a čini se da su njih dvojica sve nervozniji kako se bližimo finišu sezone.

Holanđanin ima šest poena prednosti, a još na treningu pred kvalifikacije vidjeli smo koliko su takmičarski nastrojeni. Odmah je Hamilton pokazao Ferstapenu da hoće da se "trka", čak i kada nije vrijeme za to, pa je zbog toga vozač Red Bula pobesnio na njega i nazvao ga "glupim idiotom".

Vidjećemo da li neko može da im poremeti planove - Serhio Perez (Red Bul) i Valteri Botas (Mercedes) kreću iz drugog reda, a potom su tu dva Ferarija (Lekler i Sainc), dva Meklarena (Rikardo i Noris), pa dva Alfa Taurija (Gasli i Cunoda).

Trka se vozi u nedjelju od 21 čas.