Ostali sportovi

SRBIJA OSTALA BEZ SELEKTORA: Srbiji donio evropsku titulu, a odlazi poslije dvije godine!

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

Legendarni odbojkaš naslijedio je Nikolu Grbića prije dvije godine.

Izvor: MN Press

Reprezentativci Srbije u odbojci ostali su bez selektora. Nakon dve godine na toj funkciji smenjen je Slobodan Boba Kovač (54), nekadašnji reprezentativac i čovek koji je odmah po preuzimanju nacionalnog tima vodio ekipu do evropske titule.

Ove godine očekivanja ipak nisu ispunjena. Reprezentacija Srbije je Evropsko prvenstvo završila tek na četvrtoj poziciji, a Olimpijske igre gledali smo putem malih ekrana.

Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije na redovnoj sednici donelo je odluku da ceh tim rezultatima plati Boba Kovač, koji će napustiti mesto selektora muške seniorske reprezentacije.

Odbojkaški savez kreće u potragu za novim selektorom, a ovom prilikom su Kovaču poželeli mnogo uspeha u daljoj karijeri.

Slobodan Kovač nedavno je preuzeo Skra Belhatov iz Poljske, pa će svoju trenersku kariejru nastaviti u tom klubu. On je do sada kao trener radio u Srbiji, Italiji, Turskoj, Rusiji i Poljskoj, a bio je selektor nacionalnih timova Irana i Slovenije.

Tokom bogate igračke karijere pored domaćih klubova igrao je u Italiji, Grčkoj, Francuskoj i Iranu, a u Srbiji je nosio dres VGSK iz Velikog Gradišta, Kolubare, novoadske Vojvodine i kragujevačkog Radničkog. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je dve olimpijske medalje (zlato i bronzu), kao i dve medalje sa Evropskih prvenstava (srebro i bronzu).